Passagiers zitten zes uur vast in vliegtuig zonder elektriciteit en airco

Ruim 300 passagiers zaten zes uur lang zonder water, eten, elektriciteit of airconditioning vast in een vliegtuig op het vliegveld in Ottawa, Canada.

Lees ook

Ruim 300 passagiers zaten zes uur lang zonder water, eten, elektriciteit of airconditioning vast in een vliegtuig op het vliegveld in Ottawa, Canada.

Omleiding

Een vlucht van Air Transat zou landen in Montréal, maar moest vanwege het noodweer uitwijken naar Ottawa. De andere omleidingen werden snel opgepakt en opgelost, maar de vlucht van Air Transat bleef tot uit den treure op de landingsbaan staan. De luchtvaartmaatschappij beweert dat er geen trappen en/of uitstapbruggen beschikbaar waren.

Statement

Het vliegveld van Ottawa spreekt dat tegen. Volgens hen waren er zelfs bussen om de passagiers naar de aankomsthal te brengen. “Noch het grondpersoneel, noch de luchtvaartmaatschappij heeft deze diensten echter aangevraagd”, klinkt het in een verklaring.

Geen kerosine

Wegens gebrek aan kerosine, werd de airconditioning al snel uitgeschakeld, net als de stroom. Passagiers werden ziek van de warme bedompte lucht. Ze probeerden via sociale media de aandacht te trekken van de luchthaven. Één persoon belde het noodnummer. Uiteindelijk werd er water aan boord gebracht en na zes uur wachten vloog het vliegtuig alsnog door naar eindbestemming Montréal.

Bron: Welingelichtekringen.be, HLN, Beeld: Twitter, Facebook

Laatste nieuws

Zie ook

Grazia fallback image

Had ik maar… ‘Niet drie maanden gewacht met seks’

Toen ik na een zoveelste mislukte relatie in mijn eentje mijn dertigste verjaardag moest vieren en besloot om de liefde maar af te zweren, raakte ik langzaam in een depressie.
Grazia fallback image

Er ligt weer een gloednieuwe Grazia in de winkels!

Good morning sunshine! Vanaf vandaag ligt er weer een gloednieuwe Grazia in de winkel. Leuk dat succes van...
Grazia fallback image

Er ligt weer een gloednieuwe Grazia in de winkel!

Vanaf vandaag ligt er weer een gloednieuwe Grazia in de winkels! Topmodel Miranda Kerr schittert op de cover. Ze heeft d...