Bizarre woningadvertentie gaat viral

Voor dit pareltje (35m2) in de Jordaan leg je maandelijks zo’n €1100 (incl.) neer, maar er is één catch.

Lees ook

Wonen in Amsterdam? Voor dit pareltje (35m2) in de Jordaan leg je maandelijks zo’n €1100 (incl.) neer, maar er is één catch. Er mag niet gekookt worden, zo valt er te lezen in de advertentie.

Private kitchen

Je zou haast denken dat deze advertentie een grove typefout bevat. Toch is niets minder waar. “De keuken bevat alles, alleen geen kookplaat. Koken is niet toegestaan in dit appartement.” Liefhebbers van magnetronmaaltijden kunnen echter gerust hun hart ophalen, want de huurder mag wel gebruik maken van de magnetron en de waterkoker. Dit is wat de huurder noemt een private kitchen.

Voorschriften

“Alles mag worden opgenomen in een huurovereenkomst. Maar het is nog maar de vraag of dat stand zal houden bij de rechter”, aldus advocaat Frank Swart gespecialiseerd in huurrecht aan AT5. Swart gelooft ook niet dat zo’n bepaling stand kan houden.

Verwijderd

Het bedrijf dat de advertentie op internet zette, verwijderde deze naar verluidt toen AT5 hen opbelde. Het wil niet zeggen waarom er niet gekookt mag worden. Of het kookvrije appartement ook kookvrij blijft, is vooralsnog onduidelijk.

Lees ook: Vermiste man aangetroffen in woning tussen bergen afval

Bron: AT5, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook