Meisje dat vriendje aanzette tot zelfmoord is schuldig bevonden

Ze is veroordeeld voor doodslag

Het was in 2014 groot nieuws: de Amerikaanse Michelle Carter spoorde haar toenmalige vriendje Conrad Roy aan tot zelfmoord. Ze is veroordeeld voor doodslag.

Koolmonoxidevergiftiging

De toen 18-jarige Conrad wilde een einde aan zijn leven maken, door zijn auto te vullen met koolmonoxide, maar begon op het laatste moment toch te twijfelen en stapte uit. Zijn 17-jarige vriendinnetje Michelle dwong hem weer in te stappen, waarna hij overleed aan koolmonoxidevergiftiging.

Na een jarenlang proces is Michelle nu veroordeeld tot een straf van 2,5 jaar, waarvan 15 maanden in de cel en een periode van proeftijd onder toezicht.

Twijfels

Michelle, inmiddels 20 jaar, stond in juni al terecht op verdenking van het aanzetten tot zelfmoord. Ze praatte telkens de twijfels uit zijn hoofd en verzekerde hem ervan dat zijn familie zou begrijpen waarom hij dit deed.

Er werden verschillende chats tussen de twee getoond. "Je zult eindelijk blij zijn in de hemel. Geen pijn meer", "Het is oké en normaal om bang te zijn. Ik bedoel, je staat op het punt te sterven", "Ik dacht dat je dit wilde. Dit is het juiste moment en je bent er klaar voor… doe het maar gewoon, schat. Niet meer uitstellen. Niet meer wachten" en "Ga verdomme terug in de auto", zijn slechts een paar van de berichten die Michelle naar haar twijfelende vriend stuurde.

Ze werd toen al schuldig bevonden, maar kwam op borgtocht vrij.

Bron: Independent, Beeld: Hollandse Hoogte

Laatste nieuws