Vergeet de sportschool, dít is de manier om af te vallen

Trek je hippe sportschoenen maar uit en schuif die Crocs aan je voeten.

Lees ook

Trek je hippe sportschoenen maar uit en schuif die Crocs aan je voeten: tuinieren blijkt dé manier te zijn om af te vallen.

Groene vingers

Heb jij groene vingers? Anders binnenkort wel! Doktoren hebben namelijk onthuld dat tuinieren net zo goed is als naar de sportschool gaan. Met een half uur graven verbrand je zo'n 150 calorieën, met een half uur harken 120 calorieën en met een half uur het gras maaien 165 calorieën. Ja, met hardlopen verbrand je meer, maar er is een valkuil: je haakt sneller af. Lichtere activiteiten, zoals tuinieren, neem je makkelijker op in je dagelijkse routine en houd je op lange termijn dan ook langer vol.

Geheim

Volgens onderzoekers vinden veel mensen de sportschool toch intimiderend. Lekker creatief doen in de tuin geef je minder snel op. Daarnaast is de kans op een hartaanval kleiner bij deze lichtere manier van 'trainen' en leef je gemiddeld zo'n zeven jaar langer. En mooi meegenomen: je hebt nog een stunning tuintje om de show mee te stelen ook.

Experts

"Tuinieren is geweldig. Je bent lekker buiten, je bouwt spieren op en verbrandt calorieën", legt één van de experts uit aan DailyMail. "Het is beter vol te houden dan naar de sportschool gaan. Het geheim is om iets te doen wat je oprecht leuk vindt, zoals bezig zijn in de tuin. Of je moet iets met een reden doen, zoals fietsen naar je werk."

Wij weten wat jij deze zomer gaat doen…

Lees ook: Dít is het beste moment om te gaan hardlopen

Bron: Daily Mail, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook