Verdrietig nieuws voor het koningshuis

Verdrietig nieuws voor het koningshuis; de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta, is dinsdag op 89-jarige leeftijd verleden.

Lees ook

Verdrietig nieuws voor het koningshuis; de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta, is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Overleden

"Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander delen met groot verdriet mede dat de heer Jorge Horacio Zorreguieta, de vader van Koningin Máxima, op 8 augustus 2017 in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd is overleden", meldt de RVD. "De heer Zorreguieta leed sinds lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom. De begrafenis vindt plaats in besloten kring. Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander en hun dochters de Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane zijn daarbij aanwezig."

Eerder herstel

Afgelopen weekend vloog Máxima over naar Argentinië om haar vader op te zoeken in de kliniek waar hij werd behandeld. Drie jaar geleden werd Zorreguieta al in diezelfde kliniek opgenomen. Er werd toen ook voor zijn leven gevreesd en verschillende media brachten toen zelfs naar buiten dat hij was overleden. Zorreguieta herstelde echter en was eerder dit jaar zelfs in Nederland voor de viering van de vijftigste verjaardag van zijn schoonzoon koning Willem-Alexander.

Bron: NU.nl, RVD, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook