Man doet live-verslag van paranormale activiteiten in zijn flat

Het begon allemaal met een vreemde nachtmerrie, maar inmiddels lijkt het verhaal van Adam Ellis wel een horrorfilm.

Lees ook

Het begon allemaal met een vreemde nachtmerrie, maar inmiddels lijkt het verhaal van Adam Ellis wel een horrorfilm.

Behekst

"Mijn appartement is momenteel behekst door de geest van een dood kind en hij probeert me te vermoorden", luidt het eerste bericht van de illustrator. Sinds dat moment houdt hij alle paranormale activiteiten in zijn appartement zorgvuldig bij en doet hij live-verslag via Twitter.

"Hij verscheen eerst in mijn dromen, maar ik denk dat hij nu de oversteek naar de echte wereld heeft gemaakt. Toen ik hem voor het eerst zag, had ik slaapverlamming en zag ik een kind zitten in een groene schommelstoel, aan het voeteinde van mijn bed", vertelt Adam in zijn tweede Tweet. "Hij had een groot, misvormd hoofd dat ingedeukt was langs één kant. Ik heb geprobeerd het te tekenen."

Dear David

Een paar dagen later had de man uit New York opnieuw een vreemde droom. "Ik zat in de bibliotheek en er kwam een meisje naar mij toe. ‘Je hebt Dear David gezien, niet?’ Ik vroeg: ‘Wie?’ en ze zei ‘Dear David. Je hebt hem gezien. Hij is dood. Hij verschijnt alleen om middernacht. Dan kan je hem twee vragen stellen als je eerst ‘Dear David’ zegt.’ En dan waarschuwde ze me nog: ‘Maar stel hem nooit een derde vraag, of hij vermoordt je'."

"In één van mijn volgende dromen zag ik David terug. In dezelfde setting. Ik lag in bed en hij zat in de schommelstoel bij het raam naar mij te staren. Ik zeg ‘Dear David, hoe ben je gestorven?’ en hij antwoordt: 'Een ongeval in de winkel'. Ik vraag: ‘Dear David, wat is er in de winkel gebeurd?’ en hij gromt. ‘Iemand duwde een rek op mijn hoofd'. Ik sta stijf van de angst. ‘Wie heeft dat rek op je hoofd geduwd?’, vraag ik, maar David antwoordt niet. Ik realiseer me plots dat ik de derde vraag heb gesteld en dat dat niet mocht. Op dat punt word ik wakker, in doodsangst."

Na die droom ging Adam op onderzoek uit, zo laat hij zijn volgers weten. "De volgende dagen heb ik alle doden uit de stad gegoogeld, maar ik kon geen enkele David vinden die in een winkel was overleden. Ik probeerde zelfs variaties uit: Daniel, Dylan, Devon. Niets te vinden."

Vreemde activiteiten

Volgens Adam blijft het daarna even stil. Tenminste… Tot er een appartement boven hem vrij komt. "Het is groter dan het mijne, dus ik beslis te verhuizen. Nog een maand of twee gaan voorbij zonder dat ik nog iets van Dear David hoor. Ik denk dat hij me kwijt is, omdat ik ben verhuisd. Maar sinds kort gebeuren er vreemde dingen. Al vier nachten verzamelen mijn katten exact om middernacht bij de voordeur en zitten ze gewoon te staren. Alsof er iets aan de andere kant zit."

Als bewijs deelt de illustrator een foto van zijn huisdieren bij de voordeur. In de daarop volgende nachten gaan de katten steeds terug naar de voordeur en volgen er meer foto's en video's. Uit wanhoop besluit Adam een lijn van keukenzout voor zijn deur te plaatsen, wat naar zeggen de kwade geesten weg zou houden.

Echt of nep?

Inmiddels zijn er heel wat Twitteraars die de verhalen van Adam volgen. De grote vraag is alleen: is het verhaal van Dear David echt of heeft de illustrator het allemaal verzonnen? Wat denk jij?

Lees ook: Ouders spotten geest op camera in slaapkamer zoontje

Bron: Nieuwsblad, Beeld: Istock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook