Dit was er echt aan de hand in het 3FM gebouw

De gijzeling duurde anderhalf uur.

Lees ook

De politie heeft vanochtend rond half tien een man aangehouden die anderhalf uur een vrouw gegijzeld hield in het gebouw van NPO 3FM. Een arrestatieteam heeft de gijzelnemer in het gebouw gearresteerd, nadat eerder al een onderhandelaar naar binnen was geweest.

Gijzeling

Iets na acht uur werd een NPO-medewerkster bedreigd met een mes buiten het pand van 3FM. Samen met de vrouw liep de gijzelnemer naar binnen. De receptioniste van het gebouw laat aan NOS weten dat de man een groot mes op haar keel had gezet, gebrekkig Nederlands sprak en iemand van Amerikaanse nieuwszender CNN wilde spreken. Daarna ging hij met haar een aparte kamer in.

Anderhalf uur werd de NPO-medewerkster gegijzeld gehouden, binnen het gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep. Het gebouw werd meteen na acht uur afgezet door een arrestatieteam vanwege de gijzeling. Agenten en politiewagens met zwaailichten stonden buiten het gebouw. Ook stond er een ziekenwagen paraat.

Ongedeerd

Nadat een onderhandelaar werd ingeschakeld, is de gijzelnemer door het arrestatieteam aangehouden in het pand. De vrouw is opgevangen en ongedeerd. De werknemer wordt uit voorzorg onderzocht door het ambulancepersoneel.

Wat het motief is geweest voor de gijzelnemer, is vooralsnog niet bekend. Agenten hebben op zo'n vijftig meter van het gebouw een mes en een tas op straat gevonden. Ook stond er een zwarte auto met het portier open.

Bron: NOS.nl, AD Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook