Nederlandse Amber zit in Barcelona: ‘Er vloog een lichaam langs me’

Jeetje, heftig...

Lees ook

Gisteren was een zwarte dag in Barcelona: een busje reed in het centrum in op voetgangers. De politie bevestigde al snel dat het gaat om een terreuraanslag. De Nederlandse Amber de Bruin zag het allemaal gebeuren.

Luide knal

Amber liep met haar vriend over de Ramblas, waar het altijd wemelt van toeristen, toen een witte bestelbus op de menigte inreed. Ze sprak vanaf haar schuilplaats met Hart van Nederland.

"Wij staken van de ene kant van de Ramblas over naar de andere kant toen ik een hele luide knal hoorde. Iedereen begon te gillen en te rennen, er was complete hysterie. Ik begreep niet zo goed wat er gebeurde, dus ik draaide me nog om", vertelt ze. "Ik zie een voertuig met hele hoge snelheid op me afkomen en mijn vriend grijpt me bij mijn arm en sleurt me mee. Op het moment dat hij me meesleurt, zie ik nog een lichaam vliegen. Je voelt meteen dat het mis is."

Ze vervolgt: "We zijn met heel veel mensen een gebouw ingerend en zijn als idioten trappen gaan klimmen om in veiligheid te komen. In eerste instantie was ik heel erg bang. We bleven maar trappen klimmen en iedereen duwde elkaar omhoog. Ik denk dat ik het op het moment nog steeds niet goed kan bevatten."

Volgens de Catalaanse politie zijn er momenteel dertien doden en meer dan honderd gewonden gevallen, waaronder zeker drie Nederlanders.

Bron: Hart van Nederland, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook