Jessica was bij de verdwijning van Natalee Holloway

Ze vertelt na 12 jaar haar verhaal.

Lees ook

De 30-jarige Jessica Caiola was 12 jaar geleden met Natalee Holloway voordat ze verdween. Jessica was, net als Natalee, een van de leerlingen die in 2005 op vakantie was op Aruba. "We zouden samen met een shuttle terugrijden naar het hotel, maar opeens zag ik haar passeren op de achterbank van een witte wagen."

'Ik kon duidelijk zien dat zij het was'

Hoewel Jessica en Natalee niet super close waren, trokken ze wel met elkaar op omdat hun vriendengroepen op deze plekken afspraken, waardoor ze elkaar regelmatig tegenkwamen. De laatste avond van de vakantie waren de twee ook samen, in Carlos'n Charlie's, een lokale bar. Nadat ze de bar verlieten, zouden ze met een shuttle naar hun hotel gaan. Maar terwijl Jessica in de rij stond om eten te kopen, zag ze Natalee opeens wegrijden in een witte auto. "Het raampje was omlaag, dus ik kon duidelijk zien dat zij het was", vertelt de vrouw in de documentaire: 'The Disappearance of Natalee Holloway'.

'We dachten dat ze zich had verslapen'

In eerste instantie dacht Jessica dat haar klasgenoot een lift naar het hotel had gevonden. Niemand was dan ook ongerust, ook niet toen Natalee de volgende morgen niet kwam opdagen voor de terugreis. "We lachten omdat ze te laat was en we dachten dat ze zich had verslapen", vertelt Jessica in de serie. Pas toen niemand haar kon bereiken, wisten ze dat er iets niet goed was.

Zonder Natalee vertrokken de leerlingen naar huis, terwijl de zoektocht op Aruba naar Natalee begon. 12 jaar later is die zoektocht helaas nog steeds aan de gang. Vorige week maakte Natalees vader bekend dat er een mogelijke doorbraak is in de zaak, na dat er menselijke resten zijn gevonden in de Caribische Zee.

Lees ook: Nieuwe aanwijzingen in documentaire Natalee Holloway

Bron: HLN, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook