De strikte regels waar de Britse royals zich aan moeten houden

Altijd jaloers geweest op Kate Middleton? Hierna niet meer...

Lees ook

Altijd jaloers geweest op Kate Middleton? Dan wist je waarschijnlijk nog niet dat de Britse royals zich continu aan een aantal strikte regels moeten houden. Enne, er zitten heel wat opmerkelijke varianten bij…

 1. Als de koningin gaat staan, moet de rest ook opstaan.
 2. Op het moment dat de koningin klaar is met dineren, mag niemand meer verder eten.
 3. Wanneer leden van de koninklijke familie de koningin tijdens een formeel evenement begroeten, dienen de mannen hun hoofd te buigen en moeten de vrouwen een kleine kniebuiging maken.
 4. Tijdens etentjes praat de koningin eerst met de gast aan haar rechterzijde en tijdens de tweede gang van de maaltijd met de gast links van haar.
 5. De leden van de koninklijke familie mogen geen Monopoly spelen.
 6. De royals mogen geen handtekeningen uitdelen of selfies maken met fans.
 7. De vrouwen moeten tijdens een formeel evenement altijd op een bepaalde manier zitten: ze mogen enkel de enkels of knieën kruisen.
 8. Iedereen moet zich 'bescheiden' kleden. Een decolleté is verboden.
 9. Prins George mag geen lange broeken dragen tot hij ongeveer acht jaar oud is. Een jongetje in een lange broek wordt gezien als iemand uit de middenklasse.
 10. Vrouwen moeten tijdens formele gelegenheden altijd een hoed dragen en na zes uur 's avonds wordt de hoed vervangen door een tiara. Echter mogen de tiara's alleen gedragen worden door getrouwde vrouwen.
 11. De Britse koningin is de enige persoon in het Verenigd Koninkrijk die geen rijbewijs of nummerplaat nodig heeft.
 12. De gerechten die gemaakt worden in Buckingham Palace mogen geen knoflook bevatten omdat de koningin hier een sterke afkeer tegen heeft. Ook rijst, aardappelen en pasta staan volgens haar strikte regels nooit op het avondmenu.
 13. Je mag de koningin niet de rug toekeren.
 14. Als de koningin haar tas van haar linkerarm plotseling om haar rechterarm slingert, moet haar personeel haar gesprek met een ander afkappen.
 15. De honden van de koningin krijgen geen normaal hondenvoer, maar maaltijden die bereid zijn door haar persoonlijke chef.
 16. Prins Phillip moet sinds zijn huwelijk met koningin Elizabeth telkens een aantal stapjes achter zijn vrouw lopen.

Bron: Nieuwsblad, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook