Cheerleading-coach reageert op viral video waarin meisjes in split worden geduwd

Oh my god!

Lees ook

Afgelopen week ging een filmpje viral op internet waarin te zien was hoe de 13-jarige Ally Wakefield in een split werd geforceerd door haar coach en teamleden op cheerleadingkamp. Ally’s armen werden vastgehouden en coach Ozell Williams duwde haar heupen steeds verder naar de grond.

Martelpraktijk

Nog zeven anderen ondergingen dezelfde martelpraktijk. Hoewel de ouders twee maanden geleden al klachten indienden, kwamen de school en politie pas in actie nadat de media erop doken. De politie heeft hand weten te leggen op de video en startte kort daarna een onderzoek naar de zogenoemde kindermishandeling.

Non-actief

Allys moeder trok aan de bel bij de school nadat haar dochters spieren scheurden, maar daar werd niet op gereageerd. Williams verklaart dat hij deze techniek heeft geleerd tijdens zijn eigen opleiding. De beelden zouden uit hun context zijn gehaald. Toch weerhield dat de school niet om de hem, de assistentcoach, de schooldirecteur en adjunct-directeur zijn op non-actief te stellen.

Uit de context

De school heeft in een statement laten weten niet achter de trainingsmethode te staan. De coach Williams is inmiddels ontslagen. “Je kunt de beelden uit de video op verschillende manieren opvatten. Ik zou graag mijn kant van het verhaal willen vertellen, maar ik kan en mag momenteel niets meer zeggen.” De kindermishandeling wordt nog steeds onderzocht. Ook de politie kan er op het moment niets meer over zeggen.

Lees ook: United Airlines biedt excuses aan voor hardhandig optreden

Bron: AD, Page6

Laatste nieuws

Zie ook