Sylvie Meis: ‘Of ik nog kinderen wil? Ja, natuurlijk!’

"Er is een kans dat het in de toekomst weer mogelijk is."

Lees ook

Sylvie Meis vierde vijf jaar geleden als guest editor al het eerste lustrum van Grazia mee. En ook onze tiende verjaardag wil ze absoluut niet missen. Wij spraken Sylvie en vroegen naar haar kinderwens.

Kinderwens

Tegen haar principes in, vertelde ze onlangs tijdens een Duits benefietgala over haar allergrootste wens: meer kinderen. Waarom? "Ik werd overvallen door de vraag of ik zelf nog kinderen wilde. Heel spontaan antwoordde ik: natuurlijk wil ik nog kinderen", vertelt ze.

"Damián is het grootste geluk in mijn leven. Dus uiteraard hoop ik dat het me nog een keer gegund zal zijn. Iedereen was meteen in rep en roer. Om te voorkomen dat er elke maand een soort update in de pers verschijnt – is ze al zwanger? – heb ik uitgelegd dat het voorlopig nog niet aan de orde is."

Prioriteiten

"Ik heb op mijn 31e kanker gekregen en moet daar tien jaar lang medicijnen voor nemen. Tot die tijd, reken maar uit, dan ben ik 41, kan ik niet zwanger worden. Daarna moet je nog een jaar wachten voordat je überhaupt kunt nadenken over een zwangerschap. Dus de komende jaren gaat het gewoon niet gebeuren. Dat is hoe mijn leven loopt en daar heb ik vrede mee, anders word je alleen maar ongelukkig."

Toekomst

Sylvie heeft tot die tijd nog genoeg andere dingen hoog op haar prioriteitenlijstje staan. "Daarna zien we wel. Garanties heb je niet in het leven, zeker niet als het gaat om het krijgen van kinderen, zoals we allemaal weten. En al helemaal niet met mijn geschiedenis," vertelt ze.

"Er is een grote kans dat het in de toekomst weer mogelijk is. Gaat het lukken? I don’t know! Ik hoop het. Wil ik het? Ja, natuurlijk wil ik het! Maar voor mij is het iets wat nog een lange tijd zal duren."

Latere leeftijd

Tegen de tijd dat ze groen licht krijgt, is ze 42. Hoe staat ze daar tegenover? "Met alle huidige medische opties en prenatale testen om ongeboren baby’s te screenen is het natuurlijk minder crazy dan vroeger om op latere leeftijd zwanger te raken", legt ze uit. "

"Feit is dat je minder vruchtbaar bent naarmate de jaren verstrijken, waardoor je misschien eerder de medische molen in moet. In Duitsland is pas een beroemde presentatrice op haar vijftigste bevallen van een kindje. Dat wordt in alle media opgepikt, maar het is haar beslissing. Why not? Go for it."

Lees ook: Exclusief! Sylvie Meis: 'Ik ben sterker dan ik dacht'

Het hele interview met Sylvie lees je in de nieuwe Grazia.

Laatste nieuws

Zie ook