Binnenkort flinke boetes voor loslopende katten?

Oei.

Grote kans dat je binnenkort, als eigenaar van een buiten-kat, een flinke boete boven het hoofd hangt. "De kat kan naar buiten in je eigen tuin, of je moet hem uitlaten”, vindt de Tilburgse politicus Hans Smolders. Smolders pleit namelijk voor een boete van €400 voor loslopende en poepende katten.

Drastische stappen

Dat valt te lezen in het partijprogramma van Lijst Smolders, een lokale politieke partij in de gemeente Tilburg. "Zoveel mensen zijn klaar met die kattenpoep", vertelt Smolders. "Dus daar moet iets aan gedaan worden."

Gedrag

"De eigenaar is verantwoordelijk voor het gedrag van de kat", vertelt Smolders. "Als de kat door de wijk scharrelt, heeft de eigenaar geen grip meer op zijn huisdier." Daarom is een verbod op los lopende katten de beste oplossing. "Als ze dan toch loslopen, en zelfs poepen, dan moet er maar een flinke boete gegeven worden", vindt de politicus.

Verantwoordelijk

Als zijn plan doorgaat moeten eigenaren hun katten aanleren dat ze vanaf dan niet meer zonder toezicht naar buiten mogen, ook katten die vanaf het begin al buiten loslopen. Wanneer een kat niet alleen naar buiten kan, moeten ze uitgelaten worden door hun baasjes.

Eens

“De meesten zijn het met me eens, maar er zijn ook zeker mensen die het belachelijk vinden. Ik denk dat deze mensen zich juist aangesproken voelen, omdat zij hun katten waarschijnlijk rond laten lopen en laten poepen in de tuin van de buren. Het belangrijkste doel van mijn plan is dat de katteneigenaren verantwoordelijk worden voor hun huisdier, en dat op deze manier de sfeer in de wijken gezelliger wordt", aldus Smolders.

Lees ook": Dit is dus waarom katten altijd op schoot willen bij kattenhaters

Bron: RTL, Beeld: iStock

Laatste nieuws