Grazia hotel take-over: 6 Hair tips van haarstylist Floor Kleyne

Maak je aantekeningen?

Lees ook

Grazia bestaat 10 jaar en dat hebben we gevierd. Want, zonder lezeressen geen 10 jaar Grazia! Daarom hebben we een exclusief event georganiseerd en een deel van Hotel Arena in Amsterdam 'bezet' voor een hotel take-over. Er waren verschillende workshops, waaronder een beauty work-shop over hair van top haarstylist Floor Kleyne. Kon je geen kaartje meer bemachtigen? No worries, wij hebben haar beste tips voor je op een rij gezet.

Je eigen stijl

Floor Kleyne verzorgt onder andere de lokken van BN'ers, maar creëert ook prachtige creaties voor fashionweeks en fashion- en beauty shoots. Tijdens de Grazia hotel take-over was ze vanuit L'Oréal Colorista aanwezig om de fijne kneepjes van het vak te delen. Lees mee!

1. Zo creëer je de perfecte beach waves: Pak plukken die twee keer zo dik zijn als je krultang; hoeft niet heel netjes. Spray het in met haarlak, maar zorg ervoor dat het geen plakkerige is. Spuit veel, maar niet zoveel dat je haar nattig wordt. Draai de pukken dan diagonaal om de tang, maar sla het puntje over. Anders wordt het een pijpenkrul. Een paar seconden is genoeg en in zo'n acht plukken kun je je hele haar gedaan hebben. Dan laat je je haar afkoelen, borstel je er doorheen en voila!

2. Meer volume in je haar? Zorg ervoor dat je coupe kurkdroog is. Pak haarlak en spuit het op je hand totdat je een lekker plasje hebt. Hang je hoofd op de kop en beweeg met je handen over je hoofdhuid. Je haar staat dan de hele dag meer van je hoofdhuid af, wat voor meer volume zorgt.

3. Je hebt krultangen met een klemmetje en krultangen zonder. Het verschil zit 'em in wat voor krullen je wilt maken. Wil je pijpenkrullen, dan kun je het laatste plukje onder de tang leggen om je vingers niet te verbranden. Wil je een nonchalante krul, dan is dat niet nodig.

4. De manier waarop je je haar draagt kan voor veel verschillende looks zorgen. Neem een paardenstaart. Een lage staart is chique, en staart midden op je achterhoofd is sporty en een hoge staart oogt jong. Bedenkt wat je die dag wil uitstralen en bepaal dan je look.

5. Gebruik geen schuifspeldjes, maar steekspelden. Een schuifspeld zit strak op elkaar, waardoor vaak je hele kapsel verschuift als je hem in je haar doet. Met een steekspeld gebeurt dat niet en zit je coupe ook nog eens steviger vast.

6. Wavy haar zonder krultang? Het kan! Als je haar na het douchen bijna droog is, hang je op de kop en rol je het tot een knot. Maak vast met een scrunchie en geen gewoon elastiek. Dat breek je haar af en zorgt voor kreukels. Een scrunchie niet. Als je die 's ochtends uit doet, heb je prachtige waves!

Beeld: Helene Wiesenhaan

Laatste nieuws

Zie ook