Werd jij na je 12e ongesteld? Dan wil je dit weten!

Meisjes die op hun twaalfde begonnen met menstrueren, zouden het langst leven. Hetzelfde geldt voor in de overgang raken na je 50e levensjaar. 

Lees ook

Ongesteld zijn is iets waar wij vrouwen toch echt mee moeten dealen, of we het leuk vinden of niet. Op de eerste dag van je ongesteldheid ging je van meisje naar vrouw. Kan jij je die dag nog herinneren? Uit onderzoek blijft dat de leeftijd waarop dit gebeurde heel wat zegt over je gezondheid!

Onderzoek

Een onderzoek gedaan door de universiteit van Californië, toont aan dat hoe later je ongesteld wordt, des te langer je leeft. Goed nieuws voor de laatbloeiers onder ons! Onderzoekers hebben gegevens geanalyseerd van 16.000 postmenopauzale vrouwen. Deze informatie is verzameld door het Women's Health Initiative. Zij ontdekten dat ook de leeftijd van wanneer je de overgang ingaat, iets zegt over je gezondheid en levensduur.

Levensduur

Meisjes die op hun twaalfde begonnen met menstrueren, zouden volgens het onderzoek het langst leven. Hetzelfde geldt voor in de overgang raken na je 50e levensjaar. Een andere interessante bevinding is dat vrouwen die later ongesteld worden, ook minder kans hebben op diabetes of een rookverslaving.

Enne, maak je nu geen zorgen als je al voor je twaalfde ongesteld werd. Je gezondheid heb je toch zélf het meest in de hand!

Lees ook: Wat je oogkleur over je gezondheid zegt

Bron: Elite Daily Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook