Onthuld: Waarom je beter een minder aantrekkelijke man kunt daten

"Trouw met de kikker, niet met de prins!" Dat is het advies wat de New York Post geeft naar aanleiding van een nieuw onderzoek. 

Lees ook

"Trouw met de kikker, niet met de prins!" Dat is het advies wat de New York Post geeft naar aanleiding van een nieuw onderzoek.

Onderzoek

Voor het onderzoek van Florida State University en Southern Methodist University in Texas werden 113 jonge koppels geanalyseerd die minder dan vier maanden getrouwd waren. Elke deelnemers werd individueel gefotografeerd en beoordeeld op aantrekkelijkheid, zowel van het gezicht als het lichaam. Ook werden er vragen gesteld over hoe hard ze hun best deden om in vorm te blijven, door op hun eten te letten en te sporten.

Gelukkiger

Wat bleek? Vrouwen die samen waren met de mannen die niet zozeer het meest aantrekkelijk zijn, waren veel gelukkiger. De minder aantrekkelijke mannen zouden een stuk liever zijn, meer te helpen in het huishouden en veel 'geven' op seksueel gebied.

"Echtgenoten die het gevoel hebben minder aantrekkelijk te zijn dan hun wederhelft, zijn vaak meer toegewijd en investeren meer in het plezieren van hun vrouw", legt een van de onderzoekers uit.

Geobsedeerd

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat vrouwen met een 'aantrekkelijke' man vaak geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, sporten en diëten. "De resultaten tonen dat fysiek aantrekkelijke mannen een negatieve impact kunnen hebben op vrouwen. Zeker als zij zelf niet erg aantrekkelijk zijn", aldus Tania Reynolds, Psychologie student. "Een manier om deze vrouwen te helpen, is door als partner veel bevestiging te geven en ook complimenten te geven over dingen die niets met uiterlijk te maken hebben."

Lees ook: Deze 8 fouten maakt iedereen tijdens eerste serieuze relatie

Bron: New York Post, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook