HEMA komt met grote verandering

Hema maakt kinderkleding genderneutraal

Lees ook

De Nederlandse winkelketen HEMA heeft besloten om kinderkleding genderneutraal te maken. Dit betekent dat er voortaan geen 'jongen' of 'meisje' meer in de labels zal staan. Het warenhuis is de eerste Nederlandse winkelketen die een dergelijke stap neemt.

Afdeling 'Kids'

De warenhuizen van het Britse John Lewis besloten eerder al de etiketten uit hun kinderkleding te halen. Het bedrijf nam dat besluit "om geen seksestereotypen te versterken".

Ook heffen ze het onderscheid tussen jongens- en meisjesafdelingen op, iets wat HEMA in 300 van de 700 filialen inmiddels ook heeft gedaan. De afdeling heet nu gewoon 'Kids'.

Stoerder meisjesondergoed

De aanleiding voor deze stap is onder meer de groeiende behoefte aan 'stoerdere meisjeskleding'. Een tienjarig meisje plaatste twee jaar geleden een Facebook-bericht waarin ze de winkelketen verzocht stoerder meisjesondergoed in de schappen te leggen. Ze was de eeuwige roze hartjes op haar onderbroeken zat.

De winkelketen kreeg de laatste tijd meer van dit soort berichten van jonge klanten en dus zul je vanaf eind dit jaar de verschillende etiketten niet meer tegenkomen.

Lees ook: HEMA introduceert geheel nieuwe collectie met 75 nieuwe …

Bron: NU.nl Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook