Wist jij dit al over de pil?

Wait, what?

Lees ook

Sinds de pil in de jaren '60 in Nederland werd geïntroduceerd, bestaan er heel wat verhaaltjes als het op het anticonceptiemiddel aankomt. Je zou er bijvoorbeeld flink van aan kunnen komen en het zou een ultiem middel tegen puistjes zijn. Maar wat deskundigen nu beweren, had je niet eerder kunnen bedenken…

Minder aantrekkelijk

De pil zou volgens een recente studie invloed hebben op hoe aantrekkelijk je bent voor het andere geslacht én het zou de stem van de vrouw kunnen beïnvloeden. Tijdens het onderzoek bleek dat vrouwen die de pil niet gebruiken, een hogere stem kregen tijdens de ovulatie en een zwaardere stem kregen tijdens hun ongesteldheid.

Als je de pil wel slikt zou er niks aan je stem veranderen. Mannen zouden je echter wel minder aantrekkelijk vinden, blijkt uit het onderzoek van PLOS ONE.

Waarheid?

Dokter Banai, die het onderzoek deed, wijst erop dat er meerdere studies nodig zijn om deze bewering echt als waarheid te zien. Hij zegt dan ook dat als je blij bent met je anticonceptiepil, je dat zeker niet om deze reden moet veranderen.

Lees ook: Bewezen: Vrouwen die de pil slikken zijn hier beter in

Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook