Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sterren reageren op overlijden Hugh Hefner

Veel Hollywoodsterren reageerden op de dood van de Playboy-baas. 

Sterren reageren op overlijden Hugh Hefner

Vanmorgen werden we wakker met het treurige nieuws dat Playboy-oprichter Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd is overleden. Hefner stierf een natuurlijke dood in zijn Playboy Mansion. Veel Hollywoodsterren reageerden woensdagavond op social media op de dood van de Playboy-baas.

Multimiljonair

Hij was multimiljonair, woonde in een droomhuis, droeg de hele dag een zijden pyjama en omringde zich met jonge vriendinnen. Desondanks was er van orgies en star studded lingeriefeestjes al een tijdje geen sprake meer. De wilde avonden waren verruild voor avonden waarin werd geschaakt en er was een team van verpleegsters die de Playboy-baas verzorgde.

"Mijn vader leefde een buitengewoon leven"

"Mijn vader leefde een buitengewoon en invloedrijk leven als een media- en cultuur pionier. Hij is de leidende stem geweest als het gaat om sommige van de belangrijkste sociale en culturele bewegingen en heeft altijd gestreden voor vrijheid van spreken, burgerrechten en seksuele vrijheid", aldus zijn 26-jarige zoon Cooper Hefner, die het bedrijf vorig jaar over nam van zijn vader.

Sterren reageren

Acteur Rob Lowe was één van de eerste sterren die van zich liet horen. Hij noemde het overlijden van het icoon "het einde van een tijdperk". Hij schreef dat hij veel goede gesprekken had gehad met Hugh. "Het was een interessante man."

Ook Paris Hilton reageerde op Instagram op het overlijden van de Playboy-baas. De Amerikaanse societyster en actrice plaatste een aantal foto's met het bijschrift: "Verdrietig om te horen dat Hugh Hefner is overleden. Hij was een legende, een innovator en enig in zijn soort. Wij hadden samen zo veel lol en ongelofelijke herinneringen. Ik ga hem ontzettend missen. Rust in vrede vriend."

Realityster Kim Kardashian schreef: "Rust in vrede Hugh Hefner! Ik ben dankbaar dat ik bij het Playboy team zat. Je zal gemist worden! Ik hou van je!."

Playboy

Hefner richtte in 1953 het tijdschrift Playboy op met een startkapitaal van $600. Eerst werd het als een smoezelig pornoblaadje gezien, maar dit veranderde snel toen het groeide tot een glamourblad waar bijna elke beroemde man en vrouw graag in wilde staan.

Door de enorme populariteit van het blad verwierf Hefner wereldwijde bekendheid als de belichaming van de Playboy. Zo zou hij in zijn leven met meer dan duizend vrouwen het bed hebben gedeeld en liet hij zich maar al te graag, gehuld in zijn zwart zijden pyjama, voor de camera's omringen door mooie vrouwen op zijn landgoed.

Op 86-jarige leeftijd trouwde hij voor het laatst, dit keer met de zestig jaar jongere Crystal Harris. Hij kreeg, bij verschillende vrouwen, in totaal vier kinderen.

Mansion

In 2016 verkocht Hefner zijn Mansion al voor 94 miljoen euro, maar wel op voorwaarde dat hij er zelf tot zijn overlijden mocht blijven wonen. In dat jaar werd al vernomen dat het slecht ging met de Playboy-baas. Vermoedelijk zal hij worden begraven naast Marilyn Monroe, waar hij in 2009 al een graf naast kocht.

Lees ook: Hugh Hefner reageert op beschuldigingen van ex-playmate ...

Bron: NU.nl, RTL Nieuws, AD Beeld: Instagram, Twitter, Gettyimages