Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vandaag is het Dress Red Day!

Heb jij vandaag wat roods aan?

Vandaag is het Dress Red Day!

Het is zover! Vandaag is het Dress Red Day: de dag dat de Hartstichting iedereen oproept iets roods te dragen. Dit om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Alles mag en kan, zolang het maar rood is. Heb jij je rode jurk aan?

Hartinfarct bij vrouwen

September is de maand dat de Hartstichting aandacht vraagt voor het vrouwenhart, omdat vrouwen vaak niet goed weten dat bepaalde klachten kunnen duiden op een hartinfarct. Zo kan bijvoorbeeld het verloop van een zwangerschap een indicatie geven over het al dan niet krijgen van een hartinfarct op latere leeftijd.

Vatenstelsel

Ook ziet bijvoorbeeld het vatenstelsel van een vrouw er heel anders uit dan bij mannen, waardoor onderzoek of medische checks vaak een onvolledige diagnose geven omdat kleine vaatjes over het hoofd worden gezien.

Afgelopen maand zagen we al meerdere berichten waarin BN'ers aandacht vroegen voor de stiching. Zo zag je Lieke van Lexmond in een heftige video van de Hartstichting. Kijkers waren geschokt om de reclame waarin ze doet alsof ze een hartaanval krijgt.

Shopping

Nog geen idee welke rode outfit je vandaag uit de kast moet trekken? We pikten de leukste rode items voor je uit bekende webshops om vandaag én de rest van het najaar aan te trekken. Want, rood is hot!

Voor meer informatie over vandaag, klik je HIER.

Lees ook: Wait what? 'Rode wijn net zo gezond als sporten'

Mango €49,99 French Connection €160,00 River Island €55,00 TopShop €16,00 Stradivarius €19,95 TopShop €130,00 TopShop €80,00 Michael Kors €56,10 Mango €119,99