Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Moeder ontvoerde Insiya (3) voert actie op de Dam

Wat een drama

Moeder ontvoerde Insiya (3) voert actie op de Dam

Nadia Rashid heeft haar ontvoerde dochter Insiya al een jaar niet gezien of gesproken. En, dat is ondraaglijk laat de moeder gisteren in een emotionele video weten. Ook besloot ze actie te voeren op de Dam, om aandacht te vragen voor dit familiedrama.

Ontvoering

Nadia hoopt met deze actie dat de ontvoering door Shehzad H., de vader van Insiya, niet wordt vergeten en dat ze snel weer met haar dochter wordt herenigd.

Precies een jaar geleden werd Insiya met geweld ontvoerd uit de woning van haar oma in Amsterdam. Een groep mannen, gewapend en al, gingen er met het kleine meisje vandoor. Ze smokkelden haar naar haar vader in India.

Er loopt een rechtszaak tegen haar ex-man, maar helaas nog zonder resultaat. Ook al steunt de politiek haar, er is nog altijd geen contact.

In actie

Intussen is Nadia de wanhoop nabij. Dit was voor haar de reden om gister een emotionele video online te zetten waarin ze haar pijn kenbaar maakt.

Ook stond ze gister op de Dam in Amsterdam, in samenwerking met Humans of Amsterdam, om aandacht te vragen voor deze zaak: “Ik sta hier voor mijn dochter. Ik laat me niet bang maken. Als je kind opeens weg is, ga je in de overlevingsmodus. Je krijgt een soort oerkracht en dan ga je alles doen om je kind terug te krijgen”, aldus Nadia in Hart van Nederland.

#Bringinsiyaback

Massaal probeert Nederland, en nu ook de rest van de wereld, de hashtag #bringinsiyaback viral te maken. Hopelijk worden dochter en moeder op deze manier snel weer bij elkaar gebracht.

Lees ook: Vader ontvoerde Insiya vertelt zijn verhaal

Bron: Hart van Nederland Beeld: Youtube, Twitter, ANP