Meisje bijna dood door vieze make-up borstels

Heftig!

Lees ook

We weten allemaal dat we onze make-up borsteltjes moeten schoonmaken, omdat er nogal wat viezigheid in blijft hangen. Toch vergeten we het elke keer weer. Tot dat je dít ziet. Hierna was je je brushes altijd voor- en na gebruik. Katie Wright was bijna dood omdat ze haar make-up borstels niet schoonmaakte…

Onderhuidse puist

De 21-jarige Katie uit Texas vertelt op haar Facebook – om anderen te waarschuwen – dat ze eerst het gevoel had alsof er een onderhuidse puist zat naast haar wenkbrauw. Ook al wist ze dat ze 'em beter niet kon uitdrukken, deed ze het toch. Vlak daarna begon haar huid op te zwellen en voelde het alsof haar huid zou barsten.

Niet veel later besloot Katie naar de eerste hulp te gaan, waar haar verteld werd dat ze helemaal geen puist had, maar dat dit iets heel anders was. Dit bleek veel ernstiger. Zo bleek er een enorme ontsteking te zitten. Als ze deze niet zou laten behandelen, zou de ontsteking zich uit kunnen spreiden naar haar ogen en hersenen. Dit zou betekenen dat ze blind kon raken en er zelfs aan dood kon gaan.

Bacterie

"Het komt waarschijnlijk door een bacterie die in mijn wenkbrauwborstel gekomen is. Ik was eigenlijk altijd mijn borstels en blenders, maar heb er nooit aan gedacht mijn wenkbrauwborsteltje te wassen", vertelt ze verder op haar Facebook. Vanaf nu dus altijd goed je borsteltjes blijven wassen!

Lees ook: Waarom beautygoeroes hun make-upkwasten kammen

Bron: LOOK Magazine, Beeld: Facebook, iStock

Laatste nieuws

Zie ook