Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Judas' van Astrid Holleeder wordt televisieserie

Er wordt een Amerikaanse televisieserie gemaakt van Judas, het boek van Astrid Holleeder.

'Judas' van Astrid Holleeder wordt televisieserie

In november 2016 bracht Astrid Holleeder de familiekroniek Judas uit. Binnen no time werd het boek een regelrechte bestseller.

Knuffelcrimineel

Het boek Judas, waarin Astrid beschrijft hoe haar familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd werd door haar broer Willem Holleeder, was begin november opeens onaangekondigd te koop. Omdat voor haar veiligheid zo min mogelijk mensen er vanaf mochten weten, bleek achteraf.

In het boek laat Astrid de wereld laten zien hoe haar broer Willem Holleeder, die op een gegeven moment zelfs als knuffelcrimineel werd gezien, echt in elkaar zit. Zo schrijft ze onder meer over de Heineken-ontvoering en de periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012, maar ook over hun heftige verleden. Astrid bracht het boek uit als een soort testament voor haar dochter.

Televisieserie

Nu wordt een Amerikaanse televisieserie gemaakt van Judas, zo laat entertainmentwebsite Deadline weten. De producenten zouden Judas in een verklaring beschrijven als "een verhaal over familie, verraad en de ontwikkeling van een vrouw die het ondenkbare wist te ontgroeien." Volgens Deadline is er flink gestreden om de rechten van Judas. Uiteindelijk trokken productiemaatschappijen Atlas Entertainment en Amber Television aan het langste eind. Atlas produceerde een van de hitfilms van dit jaar, Wonder Woman. Amblin is het productiehuis achter onder meer series The Americans en Bull.

Het is nog niet bekend wanneer de serie in productie gaat en wordt uitgezonden.

Benieuwd wat Holleeders reactie op Judas is? Dat lees je *HIER*.

Bron: Deadline, RTL, SHownieuws, Beeld: ANP