DNA-spoor op de jas van Anne Faber leidde naar Michael P.

Dit bracht de zaak in een stroomversnelling...

Lees ook

Het lichaam van Anne Faber (25), die al bijna twee weken werd vermist, is afgelopen donderdag gevonden na een heftige periode en lange zoektocht. Er wordt nu bekend gemaakt dat een haar op de jas van Anne leidde naar de moordenaar. Dit bracht de zaak in een stroomversnelling.

Persconferentie

Op donderdag werd het ernstige nieuws in een persconferentie bekendgemaakt. "Er is nu een einde gekomen aan dertien dagen van knagende onzekerheid", werd er gezegd. "Hoewel een bepaalde onzekerheid nu weg is genomen, zal het onderzoek verder gaan om er achter te komen wat er exact is gebeurd."

DNA-spoor op jas

Het blijkt nu dat de politie de verdachte, Michael P., op heeft kunnen sporen nadat er een DNA-spoor was gevonden op de jas van de Utrechtse vrouw. Dit schrijft de Gooi en Eemlander op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. De jas werd bij Huis ter Heide gevonden. Het spoor matchte met het profiel dat na een eerdere veroordeling van Michael P. in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut werd opgeslagen.

Over de verdere onderzoeksresultaten wil het Openbaar Ministerie nu geen mededelingen doen in het belang van het onderzoek.

Duister verleden

Er komen steeds meer details naar buiten over het duistere verleden van Michael P. Zo werd hij eerder veroordeeld voor de brute verkrachting van twee 16 en 17 jarige meisjes. Naderhand verklaarde hij trots te zijn op zijn actie en sprak zelfs van 'een droom die uit was gekomen'. Daarnaast zou hij een relatie hebben met de begeleidster van zijn kliniek en staan er ook een aantal gewelddadige overvallen op zijn naam. Meer daarover lees je hier.

Momenteel zou ook worden onderzocht of de verdachte in de nacht van 23 op 24 september in Nijkerk een vrouw heeft aangerand, meldt het AD. Het signalement van deze dader, zou overeenkomen met dat van Michael P.

Petitie

Donderdag werd er door een Dordtse moeder van drie kinderen een petitie gestart. Hierin wordt gevraagd om een wetsverandering, na de dood van Anne Faber, zodat zedendelinquenten nooit meer kunnen toeslaan. Ook willen de ondertekenaars een onderzoek naar de kliniek waar verdachte Michael P. verbleef. Inmiddels zijn er al ruim 300.000 handtekeningen.

Lees ook: Zoektocht Anne Faber levert steeds meer informatie op

Bron: AD, Telegraaf, RTL Nieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook