Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Enorme plottwist in nieuwste aflevering Expeditie Robinson

Gisteravond zat heel Nederland weer op het puntje van hun stoel voor een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson.

Enorme plottwist in nieuwste aflevering Expeditie Robinson

Gisteravond zat heel Nederland weer op het puntje van hun stoel voor een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Deze keer was het niet de beruchte Soundos waar de kijkers niet over uitgepraat raakten; het was de actie van Niels, die niemand zag aankomen.

Spoiler alert!

Het was deze aflevering behoorlijk onrustig in Kamp Zuid, nadat Kamp Noord er tijdens de proef met de winst vandoor ging. Niels zorgde op zijn beurt ook nog voor de nodige drama toen hij Marieke ervan beschuldigde de proef te hebben gesaboteerd. Ook bij Roeland werd het heet onder de voeten; hij was bang dat-ie er bij de eilandraad uitgestemd zou worden. Dat terwijl er hier en daar nog werd gefluisterd dat Niels eruit zou moeten. De Penoza-acteur had echter nog een gouden munt op zak en het was nog maar de vraag of hij deze zou inzetten.

Plot twist

Niels zet zijn gouden munt inderdaad in… maar niet voor zichzelf. Hij stelde Roeland veilig, waardoor de drie stemmen die naar hem uitgingen kwamen te vervallen. De twee stemmen op Richard zorgde ervoor dat zijn Expeditie-avontuur was afgelopen en hij weer terug naar Nederland ging, net als zijn dochter Joëlle. Herold, van het Eiland van de Onbekenden, wint eindelijk de evenwichtsproef en maakt de oversteek naar Kamp Zuid.

De kijkers raakten niet uitgepraat over de actie van Niels, een greep uit de reacties.

Lees ook: 9x De meest opmerkelijke Expeditie Robinson deelnemers ooit

via GIPHY

Beeld: Giphy, ANP, Twitter