Danie Bles: ‘Het was alsof ik met één been in een zwart gat stapte’

"Ik dacht: niemand wil ooit meer met mij werken"

Lees ook

Met haar personal shopping-service begint er een nieuw hoofdstuk in de carrière van Danie Bles. Stilstaan is voor de styliste geen optie: ze neemt liever risico’s dan dat ze op safe speelt. Aan Grazia vertelt ze waarom haar merk BY DANIE failliet ging.

Stronger

"Daar heb ik het meest van geleerd wat mijn werk betreft. Alles wat goed gaat, neem je soms te makkelijk voor lief. Maar zo’n faillissement is echt kut, dat voel je vanbinnen. Toen ik wist dat ik het niet meer kon tegenhouden, was het alsof ik met één been in een zwart gat stapte", legt ze uit.

"Je wordt er onzeker van. Ik dacht: niemand wil ooit meer met mij werken. Maar what doesn’t kill you makes you stronger, dat gaat wel op. Een heftige ervaring, maar ik ben ondernemer. Het hoort erbij."

Rotperiode

Waarom het misging? "Als je nog geen enorme aantallen produceert, zie je dat terug in hogere prijzen. Het merk was denk ik te duur voor het segment waarin ik had moeten zitten. Het was ook een rotperiode, met de crisis. En er waren winkels die me slecht betaalden", vertelt ze.

"Maar goed, ik kan wel naar van alles en iedereen een vinger wijzen, uiteindelijk is het me gewoon niet gelukt. Maar ik heb wel aan 150 winkels verkocht en heel mooie dingen gemaakt. Ik heb ook nooit een blogger of iemand een cent betaald om in de kleding te lopen, en toch droeg Chiara Ferragni het."

Positief

"Maar het faillissement heeft ook iets positief gebracht. Ik heb het ook vaak tegen mijn man gezegd: daardoor is er van alles op mijn pad gekomen. Dat is heel mooi. De nieuwe fase waarin ik nu zit, had er anders uitgezien zonder het faillissement."

Het hele interview met Danie Bles lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Laatste nieuws

Zie ook