Door dit ingrediënt aan je maaltijd toe te voegen, verbrand je 3x zo snel vet

Het is altijd fijn om een paar extra kilo's kwijt te raken en het is nog véél fijner als dat kan door gewoon door te eten.

Lees ook

Het is altijd fijn om een paar extra kilo's kwijt te raken en het is nog véél fijner als dat kan door gewoon door te eten. Alleen moet je wel even wat extra's aan je maaltijd toevoegen, namelijk komijn. Door dit kruid toe te voegen aan je maaltijd, verbrand je drie keer zo snel vet! En daar wordt iedereen blij van.

Komijn

Onderzoekers van de Iraanse Shahid Sadoughi University onderzochten drie maanden lang het effect van komijn-consumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze dagelijks 500 calorieën minder aten dan normaal. De helft van de vrouwen at daarnaast tweemaal per dag 150 milliliter magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at, in plaats daarvan, 150 milliliter magere yoghurt zónder het kruid.

Gewichtsverlies

Na afloop van het onderzoek waren de komijn-eters twee kilo meer afgevallen dan de niet-komijn-eters. Ook hadden ze drie keer zo veel vet verloren; komijn-eters hadden bijna 15 procent van hun lichaamsgewicht verloren en de niet-komijneters bijna vijf procent. Ook was hun slechte cholesterolgehalte zichtbaar verlaagd.

Tip

Een yoghurtje met komijn is misschien niet de meest feestelijke snack. Je kunt het kruid ook gewoon over een willekeurige maaltijd heen sprenkelen, maar we hebben een leukere manier om de komijnyoghurt een culinaire upgrade te geven: maak er een lekkere smoothie van! Bijvoorbeeld door de yoghurt en komijn te blenden met granaatappelpitjes en wat verse munt of gember.

Niet zo'n liefhebber van komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding zouden stimuleren, waaronder cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Bron: Happy in Shape Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook