Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

Met deze tips is je kleding binnen no time weer blinkend schoon.

Lees ook

Vlekken op je broek van je foundation en rode lipstick op je witte blouse.. Herkenbaar? Geen nood! Met deze tips is je kleding binnen no time weer blinkend schoon.

Oogmake-up


Leuk voor op je ogen, minder leuk op je kleding. Mascara, eyeliner, oogpotlood en wenkbrauwpoeder bevatten vaak veel vet. Je kunt dus het beste even wachten met deppen tot het helemaal is opgedroogd. Daarna kun je gaan deppen met een schoonmaakmiddel dat bedoeld is om vet te verwijderen, zoals afwasmiddel of shampoo. Zie je na afloop de vlek nog steeds zitten? Dep dan met een beetje make-upremover op waterbasis.

Foundation en poeders


Ai, foundation op je broek gemorst? Foundation is een van de meest hardnekkige vlekken en kun je het beste verwijderen met wat water en azijn. Meng dit door elkaar en dep met een doekje op de vlek. Ook shampoo en scheerschuim zouden helpen om de vlek te verwijderen. Heb je een foundation op poederbasis? Zuig de bovenste laag dan eerst weg met de stofzuiger en dep vervolgens met make-up remover op de vlek.

Lipstick


Bij vlekken van lipstick kun je beter geen water gebruiken. Dit maakt de vlek namelijk alleen maar groter en het zorgt ervoor dat de kleur nog sneller intrekt. De truc is om een klein beetje pure alcohol op een watje te druppelen en dit op de vlek te deppen. Een laagje Vaseline zou ook helpen.

Lees ook: Déze make-up looks vinden mannen onaantrekkelijk

Bron: Marie Claire | Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook