Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nederlandse Harvey Weinstein: 'We weten het allemaal, maar niemand zegt iets'

"Het kan je de kop kosten"

Nederlandse Harvey Weinstein: 'We weten het allemaal, maar niemand zegt iets'

Steeds meer vrouwen beschuldigingen Harvey Weinstein van seksuele intimidatie. De filmproducent kwam deze week in opspraak, nadat minstens acht vrouwen hun verhaal deden over het gedrag van Weinstein de afgelopen veertig jaar. Maar niet alleen in Hollywood is seksuele intimidatie een ding, schrijft Nieuwe Revu. In Hilversum zou het er net zo aan toe gaan. "We weten het allemaal, maar niemand zegt iets. Het kan je de kop kosten."

Kleine wereld

Het zou gaan om een grote Nederlandse castingdirector en heel Hilversum zou weten om wie het gaat. Maar waarom doet dan niemand zijn mond open? Omdat ze graag nog weleens een rol in een serie, film of musical willen krijgen.

"Het wereldje is zo verrekte klein en je hebt elkaar allemaal nodig", vertelt een A-naam uit de acteerwereld aan Nieuwe Revu. "Het is soms zo moeilijk om bepaalde stappen te maken in deze business, dat veel mensen het ervoor over hebben om zaken die het daglicht niet kunnen verdragen binnenskamers te houden. Pas wanneer er een vooraanstaand persoon gaat praten en er daarna een aantal volgen, is het veilig genoeg om ook zelf je verhaal te doen."

Kleding uit

Een andere bron maakte het zelf mee toen hij voor een vreemde casting zijn kleren uit moest trekken, toen er niemand bij was. "Ik was super jong, dus uiteraard ook nog een beetje naïef in die dingen en ik ben erin meegegaan", vertelt hij.

"Gelukkig heeft hij me die dag niet aangeraakt, maar hoogst ongebruikelijk was het natuurlijk wel. Dat vond ik toen al, maar helemaal nu ik wat ouder ben, kijk ik er met een vreemd gevoel op terug. Het vage project waarvoor ik auditie deed was voor een film die er uiteindelijk nooit is gekomen."

Lees ook: Blake Lively openhartig over seksuele intimidatie op werkvloer

Bron: Nieuwe Revu, beeld: iStock