Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Komt Frank Masmeijer onder zijn straf uit?

De zaak rondom Frank Masmeijer heeft ons al enige tijd in de greep

Komt Frank Masmeijer onder zijn straf uit?

De zaak rondom Frank Masmeijer heeft ons al enige tijd in de greep. Afgelopen week kreeg Frank van de rechtbank in Antwerpen te horen dat hem een celstraf van acht jaar boven het hoofd hangt wegens cocaïnesmokkel. Maar nu komt er een wel heel bijzondere wending in de zaak van de voormalig televisiepresentator. Hij zou zomaar onder zijn celstraf uit kunnen komen.

Uitlevering

“Wat bij het grote publiek niet bekend is, maar in criminele kringen voor niemand een geheim is, is dat Nederland ingezetenen helemaal niet uitlevert naar België om hun straf uit te zitten”, laat misdaadverslaggever Thijs Zeeman weten aan Shownieuws. Dat zou alles te maken hebben met dat ze de omstandigheden in de Belgische gevangenissen zó slecht vinden, dat ze vinden dat “zij als Nederlander” daar niet hoeven te zitten.

Hoger beroep

Geert Jan Knoops, de advocaat van Masmeijer, heeft deze week officieel het hoger beroep ingediend. De Belgische justitie heeft echter aangegeven hem onmiddellijk op te willen pakken, ook al dient het hoger beroep nog. De advocaat schijnt Frank daarom geadviseerd te hebben om zich te melden zodat-ie ervan af is.

Keuzen

Mocht hij in hoger beroep weer schuldig worden bevonden, heeft hij twee keuzes: hij kan zich of melden in België, want in België moet je maar eenderde van je straf daadwerkelijk uitzitten, weet Zeemen. "Dan moet hij, zoals het er nu naar uitziet, twee jaar zitten. En in Nederland bestaat dat niet, dus als hij voor de tweede optie kiest, zijn straf uitzitten in Nederland, is de kans heel groot dat hij effectief veel langer moet zitten", besluit de misdaadverslaggever.

Lees ook: Schoonzoon Frank Masmeijer nu ook verdachte in drugszaak

Bron: Shownieuws, Beeld: ANP