Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze 3 etenswaren kun je beter laten staan als je last hebt van oneffenheden

Onze puberjaren zijn voorbij maar we hebben er nog steeds allemaal weleens last van.

Deze 3 etenswaren kun je beter laten staan als je last hebt van oneffenheden

Onze puberjaren zijn voorbij maar we hebben er nog steeds allemaal weleens last van. Oneffenheden en puistjes, ze komen op iedere leeftijd voor. Smeren, smeren, smeren. Maar als dat niet blijkt te werken, zou het heel goed kunnen liggen aan je dieet. Dermatoloog Dr. Bobby Buka vertelt aan Engelse beautysite Byrdie, welke drie etenswaren we beter niet kunnen nemen.

Bananen

Oh zo lekker, oh zo makkelijk maar blijkbaar ook oh zo slecht als je last hebt van oneffenheden. Ook al is een banaan helemaal niet ongezond, het bevat wel veel natuurlijke suikers zoals glucose. En die suikers kunnen weer zorgen voor puistjes.

Gearomatiseerde latte ‘s en cappuccino's

Too bad… de Pumpkin Spice Latte is net uit bij Starbucks. Helaas kunnen we dit soort drankjes toch beter laten staan. De drankjes bevatten echt te veel suiker, melk en cafeïne.

Magere melk

Wie dacht gezond te doen om voor magere melk te kiezen heeft het helaas mis. In magere melk zit geen vet die de groeihormonen van de runderen kan oplossen. Dit kan leiden tot puistjes of zelfs acne.

Gelukkig heeft Dr. Buka ook nog het een en ander te zeggen over chocolade. Hij vertelt dat er geen link is tussen het hebben van acne en het eten van chocolade. Het is zelfs bewezen in verschillende onderzoeken. En dat maakt je dag dan weer helemaal goed.

Lees ook: What van het ruiken aan eten schijn je aan te komen

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock