Willem Holleeder reageert op Dagboek van een Getuige

“Ik ben ook helemaal niet boos wat dat betreft”.

Lees ook

Na de bestseller Judas ligt er sinds gisteren opnieuw een onthullend boek van Astrid Holleeder in de winkels. De jongere zus van Willem Holleeder doet in haar nieuwste boek Dagboek van een Getuige letterlijk een boekje open over haar leven met justitie, die haar naar eigen zeggen te weinig de juiste bescherming biedt. Haar broer is inmiddels op de hoogte van het boek en reageert via zijn advocaat Sander Janssen.

Bedreiging

Al sinds het afleggen van de verklaringen vrezen Sonja Holleeder, Sandra den Hartog, maar bovenal Astrid, voor hun leven. De angst dat haar broer wraak neemt op het drietal is naar eigen zeggen dan ook iets waar ze elke seconde van de dag mee bezig is.

Toch is dat iets waar de drie volgens Holleeder’s advocaat niet bang voor hoeven te zijn. “Hij is eigenlijk meer verbaasd dan wat kennelijk door de getuigen gedacht wordt, dat hij nog steeds een bedreiging zou kunnen vormen voor hen of dat zou willen zijn".

Lezen

Holleeder zou dan ook tegen zijn advocaat hebben gezegd dat hij totaal geen wrok koestert. "Hij heeft gezegd dat hij op geen enkele manier haatdragend is of geweld zou willen toepassen". Wel denkt zijn advocaat dat zijn cliënt het boek binnenkort vanuit zijn cel gaat lezen.

"Hij zou het wel willen lezen denk ik. Er wordt iets verklaard wat nogal duidelijk verband houdt met zijn zaak en door een getuige die ook belangrijk is voor zijn zaak. Dus het ligt wel voor de hand dat hij daarnaar gaat kijken”, aldus Janssen.

Lees ook: 'Judas' van Astrid Holleeder wordt televisieserie

Bron: RTL Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook