Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Breaking: Christopher Bailey verlaat Burberry na 17 jaar

Breaking news!

Breaking: Christopher Bailey verlaat Burberry na 17 jaar

Na 17 jaar aan het hoofd te staan van het Britse modemerk Burberry, neemt Christopher Bailey afscheid van zijn functie als creatief directeur. Dat heeft het huis officieel bevestigd. De 46-jarige ontwerper zal tot maart 2018 actief zijn voor het merk. Wie Bailey zal opvolgen is nog onbekend.

Verdrietig

"Burberry heeft sinds 2001 een enorme transformatie ondergaan. Het succes van de afgelopen jaren is te danken aan Christopher Bailey. Terwijl ik erg verdrietig ben om hem niet meer als partner te hebben, heb ik toch ontzettend veel vertrouwen in de toekomst van Burberry. We hebben ontzettend goede talenten in ons team", aldus Marco Gobbetti, directeur van Burberry, aan Business of Fashion. "We hebben een duidelijke visie voor het volgende hoofdstuk van het merk."

Vol lof

Christopher Bailey vult aan: "Het is een voorrecht geweest om het grootste deel van mijn carrière bij Burberry te werken. De afgelopen 17 jaar heb ik naast buitengewone talenten gewerkt. Ik geloof echter dat de beste dagen van Burberry nog voor haar liggen. Onder leiding van Marco zal het merk zich verder ontwikkelen en hun krachtige strategie verderzetten. Ik ben enthousiast over de nieuwe projecten die voor mij zullen volgen."

Bron: Marie Claire, Beeld: Getty