Winnares Postcodeloterij mag bedrag niet uitgeven aan botoxbehandeling

Oeps...

Lees ook

Afgelopen januari won een 62-jarige Haagse vrouw ruim dertienduizend euro in de Postcodeloterij. Door het dolle heen gaf ze het bedrag gedeeltelijk uit aan een botoxbehandeling, maar werd al snel op haar vingers getikt.

Schulden

Met maar liefst vier loten won de vrouw €13.784,86. Maar, omdat de vrouw dik in de schuldsanering zou zitten, mag ze geen cent van het prijzengeld zelf houden, oordeelde de rechter. "De regel is dat ze al haar prijzengeld, minus de aanschafprijs van de vier loten, aan haar schuldeisers moet afstaan", zegt Helen Thomason van Equalis Bewindvoering tegen RTL Nieuws.

Helen Thomason regelt de geldzaken van de winnaar, omdat ze vanwege psychische problemen niet kan werken.

Tegen de regels

Een deel van het gewonnen geld besteedde de Haagse aan een botoxbehandeling, wat volgens de rechter tegen de regels is. Wel hield ze zich gedeeltelijk aan de afspraak door €11.000 aan de schuldeisers over te maken, maar het resterende bedrag van €2784 heeft ze in eigen zak gestoken.

Volgens Thomason heeft de vrouw spijt van haar uitgave en zal ze het resterende bedrag terugbetalen. Ook beloofde ze zich voortaan aan de regels te houden.

Lees ook: Deelnemer Miljoenenjacht wordt miljonair en vraagt vriendin …

Bron: RTL Nieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook