Onderzoek: Op deze leeftijd gaan mensen het meest vreemd

Dit zag je niet aankomen...

Lees ook

Je bent happy in love en niks kan tussen jou en je liefde in komen. Totdat hij of jij een scheve schaats rijdt. In ons land is maar liefst 31 procent weleens vreemdgegaan. Maar op welke leeftijd komt het ‘naast de pot pissen’ nou eigenlijk het meest voor?

Verleiding

Nu zul je misschien denken dat het vooral de jongeren zijn die de regels voor monogamie aan hun laars lappen, maar uit een grootschalig Amerikaans onderzoek blijkt niks minder waar. Het zijn namelijk de 55-plussers die zich net iets te vaak aan de verleiding overgeven. Wait, what?

Het onderzoek wordt al sinds 1991 gedaan, in de tijd dat Tinder en Happn nog geboren moesten worden. Het bewijst ook dat jongeren steeds minder vreemdgaan. En dat is enigszins toch een fijne geruststelling.

Midlifecrisis

Althans, voor de jongeren dan, want de ouderen gaan steeds vaker vreemd. Om precies te zijn gaat het over de mensen die tussen 1940 en 1959 geboren zijn. De oorzaak? Onder andere de midlifecrisis waar veel vrouwen, maar vooral mannen, op een zekere leeftijd mee te maken krijgen.

Hopelijk neemt de new generation de oude gewoontes niet over en daalt die 31 procent snel naar een veel lager percentage. Wel zo leuk voor je relatie!

Lees ook: Onderzoek: mensen met dit sterrenbeeld gaan het vaakst vreemd

Bron: Style Today Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook