Dafne Schippers woest na beschuldiging doping

Oud-hockeyer Jacques Brinkman heeft zich een woedende Dafne Schippers op de hals gehaald.

Oud-hockeyer Jacques Brinkman heeft zich een woedende Dafne Schippers op de hals gehaald. In zijn column in de Telegraaf van deze week schrijft hij dat de prestaties van de tweevoudig wereldkampioen in wellicht twijfel getrokken kunnen worden,

Doping

Hij schrijft onder meer het volgende: “Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones”, schrijft hij. “En dan daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping.”

Ongenuanceerd

Maar Dafne laat niet over zich heen lopen en haalt op haar beurt weer flink uit op Twitter. Ook Dafne’s vader is niet erg te spreken over de uitlatingen van Brinkman. Hij laat aan Shownieuws weten dat hij het belachelijk vindt dat iemand zo ongenuanceerd zijn verhaal kan doen. Jacques ziet er zelf de ernst niet van in. Hij beticht haar, naar eigen zeggen, helemaal niet van doping, maar belicht hij alleen de twijfel bij haar prestaties.

Lees ook:Ed Sheeran klapt uit de school over drugsverslaving

Bron: LINDAnieuws, NU.nl, Beeld: ANP, Twitter

Laatste nieuws