Onderzoek: Mensen met een hond leven langer

De viervoeters maken echt alles in het leven leuker!

Lees ook

Een trouwe viervoeter maakt je gezin niet alleen compleet, het blijkt ook nog eens goed voor je gezondheid te zijn. Naast dat je door de wandelingen met je hond vaak wat extra kilometers maakt, kan het volgens onderzoek ook nog eens je eigen levensduur verlengen.

Hart- en vaatziekten

Niet alleen maakt een hond in je huis de kwaliteit van het leven vaak een stuk beter, ook zou het harige huisdier de duur ervan wat kunnen verlengen. Dat blijkt uit een onderzoek wat tussen 2001 en 2012 is gedaan in Zweden.

Daar bleek namelijk dat van de 3,4 miljoen personen tussen de 40 en 80 jaar oud, de mensen met een hond als huisdier minder kans hebben op hart- en vaatziekten. En dat heeft vooral te maken met de wandelingen die je met je hond maakt.

Familielid

Voor de vrijgezellen uit het onderzoek was er zelfs nog beter nieuws. Daar zou volgens het onderzoek maar liefst 33 procent minder kans hebben om te overlijden. Dit zou vooral komen doordat het dier een soort vervanging van een familielid is.

Dus mocht je af en toe echt geen zin hebben om de kou in te moeten voor een rondje met je trouwe rakker, weet dan dat niet alleen je hond maar ook jij er uiteindelijk een stuk blijer én gezonder van wordt.

En zeg nou eerlijk: als je je grote vriend daarna enthousiast ziet kwispelen ben je die kou buiten allang weer vergeten!

Lees ook: Hilarisch: In NY mogen honden de subway niet meer in en dat lossen mensen zo op

Bron: Metronieuws Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook