Dubbelleven: Zo word je webcammodel

Uit nieuwsgierigheid belandde ze terecht in de sexscene. Nu leidt ze een dubbelleven.

Lees ook

Na een conflict met haar baas verloor Kirsten (37) haar baan. Uit nieuwsgierigheid belandde ze in de sexscene. Nu leidt ze een dubbelleven. Zodra haar kinderen naar school gaan, neemt ze plaats achter de webcam en laat ze mannen klaarkomen voor geld.

Webcammodel

"Webcammodel, het is niet een carrière die in je opkomt als over de toekomst droomt. Het is ook niet een beroep waarover je trots vertelt op een verjaardag. ‘En wat doe jij in het dagelijks leven?’
‘Nou, ik trek mijn kleren uit en laat een man komen…'
Zo’n uitspraak drukt toch een beetje een stempel op een gezellige middag met taart en koffie. Maar hoe word je het dan? En waarom? Bij mij ging dat zo: ik verloor mijn goedbetaalde baan in de zakenwereld na een conflict met mijn baas. En toen zat ik opeens hele dagen thuis op de bank. Uit verveling – en ja, ook uit nieuwsgierigheid – ben ik op Tinder-achtige apps mannen aan een vleeskeuring gaan onderwerpen."

Vermakelijk

"Best vermakelijk. De lekkere hapjes vroegen geregeld om foto’s en voor ik het wist stuurde ik steeds vaker, steeds blotere foto’s van mezelf. Ik begon lol te krijgen in het maken van sexy selfies en het gaf me een kick om te merken dat de mannen aan de andere kant van het scherm kwijlend achter hun mobiel zaten. Een beetje oppervlakkig was het wel en uiteindelijk ergerde ik me zwaar aan het feit dat deze heren me alleen nog maar dingen vroegen uit geiligheid, in plaats van uit interesse. Toen dacht ik: ik zou hier gewoon betaald voor moeten krijgen. Mijn man is wel wat gekkigheid van mij gewend en was eigenlijk meteen enthousiast over het idee. Dat ik op deze manier financieel wat kon bijdragen aan het huishouden liet hem ook niet ongemoeid."

Zenuwachtig

"Al snel vond ik een site die op zoek was naar webcammodellen. Je kon op elk gewenst moment thuis inloggen om te chatten, bellen en cammen met mannen, perfect! Ik wist wel meteen dat ik dit anoniem moest doen, ik wilde niet het risico lopen dat mijn buurman opeens mij zou tegenkomen op een hitsige avond. Dus kocht ik een pruik en een grote zonnebril, hield zelf een fotoshoot en plaatste de foto’s online. Ik was zo zenuwachtig, dat ik eerst een paar glazen wijn achterover sloeg voor ik voor de webcam van mijn eigen laptop durfde te staan. Ik zag mezelf in de spiegel met die pruik, zonnebril, zwart lingeriesetje en jarretels en even vroeg ik me af waar ik in godsnaam mee bezig was. En toen meldde ik me aan als beschikbaar. In beeld verschenen twee kleine vensters: op de ene zag ik mezelf en op de andere zag ik al vrij snel een enorme bierbuik verschijnen. Slik… veel tijd om te gruwelen had ik niet, want de verbinding werd alweer verbroken."

Eerste stappen

"Helaas bleek de bierbuik die dag geen uitzondering. Ik werd vrij veelvuldig en snel weg geklikt. Dit ging toch minder makkelijk dan ik dacht. Ik wist natuurlijk ook totaal niet waar ik mee bezig was en hoe ik mezelf moest presenteren. Later merkte ik bijvoorbeeld dat het beter was om de webcam vol op mijn borsten te zetten en dat een beetje interesse in de klant ook wonderen doet. En zo zette ik dus mijn eerste stappen als webcammodel. De ene dag is leuker dan de andere, maar is dat niet zo met elke baan? De flexibiliteit en de verdiensten bevallen goed, dus ik ben voorlopig niet van plan ermee te stoppen. En mijn werkdagen zijn nooit saai."

Laatste nieuws

Zie ook