Door deze nieuwe app heb je naar verluidt geen pil meer nodig

Heb jij 'em al gedownload?

Lees ook

Een leven zonder anticonceptiepil… Een droom die uitkomt, maar je kunt het je vast niet voorstellen. Toch lijkt het erop dat je vanaf nu een app als voorbehoedsmiddel kunt gebruiken. De Zweedse anticonceptie-app Natural Cycles beweert namelijk dat je geen pil meer nodig hebt.

Nieuw anticonceptiemiddel

Je kent het gevoel vast wel: je bent eigenlijk helemaal geen voorstander van het slikken van hormonen elke dag, maar een spiraal zie je al helemaal niet zitten. Je ziet zo gauw geen andere oplossing meer, dus blijf je die pil maar gewoon doorslikken. Tot nu! Deze Zweedse app beweert dé vervanging voor jouw pil te zijn. Inmiddels gebruikt al ruim een half miljoen vrouwen de app in 160(!) verschillende landen.

Maar hoe dan?

Je vraagt je vast af hoe een app als anticonceptiemiddel kan dienen. De app werkt op basis van het dagelijks meten van je lichaamstemperatuur. Je lichaamstemperatuur is tijdens en na de eisprong iets hoger dan de rest van de maand. Hierdoor weet je dus precies wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Met de applicatie zijn die vruchtbare dagen makkelijk bij te houden. Met behulp van een algoritme toont de app per dag een rood of groen bolletje: rood voor vruchtbare en groen voor niet-vruchtbare dagen. De app is dus niet alleen als anticonceptiemiddel te gebruiken, maar ook handig als je juist wel zwanger wil worden.

Ophef

Hoewel de makers de app Natural Cycles een anticonceptiemiddel noemen, zou dit volgens de Zweedse volksgezondheidsdienst Läkemedelsverket niet helemaal waar zijn. Het bedrijf mocht volgens de volksgezondheidsdienst niet zomaar de suggestie wekken vrouwen te beschermen tegen zwangerschap. Afgelopen februari kreeg het bedrijf een certificatie, waarmee de app officieel wél een anticonceptiemiddel genoemd mag worden.

Lees ook: 6 Bijwerkingen van de pil die jij nog niet kende

Bron: LINDA, Beeld: iStock, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook