Ophef over vliegtuigmonteur om deze reden

Oh my...

Denk je aan een reparatie aan een vliegtuig, dan denk je al gauw aan heel wat monteurs en heel veel gereedschap, toch? Deze vliegtuigmonteur van een Easyjet-toestel dacht daar anders over. Hij voerde een 'snelle' reparatie uit met een wel heel bijzonder reparatiemiddel.

Plakband

In een gedeelde video is te zien hoe een vliegtuigmonteur iets repareert aan een vliegtuig met plakband. Het vliegtuig zou afgelopen dinsdag van Amsterdam naar Berlijn vliegen. Vlak voor vertrektijd werd omgeroepen dat er nog snel iets aan het vliegtuig moest gebeuren, voor ze de lucht in konden.

Een van de inzittenden zag wat er buiten gebeurde met het vliegtuig en besloot dit te filmen. Duidelijk is te zien hoe een technicus plakband van een van de motoren verwijderde, om er vervolgens een nieuwe strook op te plakken.

Reactie

In een reactie liet de maatschappij weten dat dit wel vaker gebruikt wordt. Het plakband is volgens Easyjet van een speciaal soort. "We gebruiken speedtape. Deze is niet alleen bestand tegen water, maar ook tegen hoge snelheden en is brandvertragend." De maatschappij laat ook weten dat de veiligheid van het vliegtuig op geen enkele manier in gevaar is gebracht door het gebruiken van deze metalen tape.

Lees ook: Dit gebeurt er écht als je je telefoon niet op vliegtuigmodus zet in het vliegtuig

Bron: HLN, Beeld: YouTube, iStock

Laatste nieuws