Odette’s interieurhacks: Last-minute-kerstdecoraties

Hup, aan de slag!

Odette Simons is Creative Director bij Westwing Home & Living, jurylid bij House Rules NL en nu ook Grazia’s interieur-expert. Elke maand geeft ze tips en tricks om je huis iets extra’s te geven. Deze keer: last-minute-kerstdecoraties.

Kerst is de leukste, maar ook de drukste tijd van het jaar. Geen tijd – of budget – om je huis te decoreren? No worries: met deze vier last-minute- kerstdecoratie-ideeën breng je je woonkamer in no time in kerstsferen.

1. Dip-dye candles

Magisch mooi en makkelijk te maken: de dip-dye kaars. Alles wat je nodig hebt zijn witte dinerkaarsen, een dikke en een dunne kwast en goudkleurige verf. Verf met de dunne kwast van onder naar boven – tot de helft van de kaars – en veeg de bovenkant uit met de dikke kwast. Laat het goud geleidelijk overlopen in het wit. Nachtje laten drogen et voilà: je kerstkaars is klaar.

2. Mistletoe ball

Het neemt geen ruimte in, is romantisch en is ook nog snel gemaakt: een mistletoe ball. Zorg ervoor dat je genoeg maretakken, steekschuim, lint & ijzerdraad hebt en je kunt aan de slag. Prik de maretakken in het steekschuim, steek het ijzerdraad erdoorheen, hang je bal aan het lint en zoek er een romantisch plekje voor uit. En dan… Tijd voor de kus!

3. Himmeli

Wel eens van een himmeli gehoord? Deze minimalistische decoratie is een echte wintertraditie in Finland en met een paar simpele benodigdheden zet jij ’m zo in elkaar! Haal rietjes, goudkleurige spuitverf en nylondraad in huis en je kunt beginnen. Bevestig de eerste twee rietjes met nylondraad aan elkaar, voeg een derde toe en vorm zo een driehoek. Knoop het geheel vast en voeg dan steeds meer rietjes toe totdat je de gewenste vorm hebt gemaakt. Spuit je himmeli goud of kies voor een andere shiny kleur, en hang ’m op.

4. Christmas twig

Een keer iets anders dan een normale kerstboom? Of een extra toevoeging aan jouw kersttafel? Ga voor een creatieve oplossing: hang een grote tak als eyecatcher boven je eettafel en decoreer deze met sfeervolle kerstlampjes. Natuurlijk ook leuk om je himmeli en mistletoe ball eraan te hangen voor een nóg speelser effect.

Up to date

Schrijf je nu hier in bij Westwing, zodat je op de hoogte blijft van de laatste trends en nieuwste artikelen. Als je ook meteen je vrienden aanmeldt, krijg je €20 shoptegoed.

Laatste nieuws