Zien: déze tien fouten zitten er in de Titanic

Die zag je niet aankomen!

Lees ook

Titanic, de film die je waarschijnlijk tientallen keren hebt gezien. Titanic, de film waardoor je verliefd werd op Leonardo DiCaprio en de film waarbij de tranen biggelden over je wangen toen Rose (Kate Winslet) in het ijskoude water afscheid moest nemen van haar Jack. Maar… wist je ook dat er zo'n tien fouten in de film zitten?

Tien fouten

Het is 20 jaar geleden dat de filmklassieker in première ging. Maar, in Titanic sluipen wel een aantal foutjes. Hierbij de tien meest opmerkelijke op een rij:

1. Alleen een oplettende kijker zou deze opmerken, maar aan het begin van de film zit de moedervlek van Rose aan de rechterkant van haar gezicht en later ineens links. Dit zou komen doordat het eerste shot in spiegelbeeld was vanwege het budget.

2. De stuntman lijkt tótaal niet op Leonardo DiCaprio. Dit blijkt wanneer je de scéne op stop zet.

3. In een bepaalde scène zou je de cameralens in het spiegelbeeld van een glazen deur zien. Let op!

4. Wanneer Rose een man een klap geeft, heeft de man al bloed aan zijn handen vóór het indicent. En, dat is knap.

5. Ook in de scène van de hand op het beslagen raam zit, helaas, een foutje. Wanneer de hand wordt weggehaald, klopt de plek niet meer. Kijk maar eens goed!

6. Rose 'opent' een deur zonder haar handen te gebruiken.

7. Het haar van Leo zit in een fractie van een seconde ineens wel héél goed.

8. Wanneer je de scéne waarin Rose Jack verlost van zijn handboeien met een bijl in slowmotion ziet. Zie je, gelukkig (!), dat de bijl van rubber is.

9. Titanic zou bol staan van gebeurtenissen die in 1912 helemaal nog niet zouden kunnen gebeuren. Zo had het vrijheidsbeeld destijds helemaal nog geen groene kleur. In 1912 zou het beeld bruin moeten zijn, maar dit bleek niet zo in de film.

10. Last but not least had Jack volgens het internet helemaal niet dood hoeven gaan. Een wetenschappelijk programma testte namelijk uit of Rose en Jack niet gewoon samen op de deur hadden kunnen liggen, en ja hoor, dat had gekund.

Lees ook: Dit is wat ze écht te eten kregen op de Titanic

Bron: RTL Boulevard Beeld: GIPHY, Getty

Laatste nieuws

Zie ook