Student vindt per ongeluk zelfherstellend glas voor mobiel uit

We need this!

Het is je vast wel een keer (of 10) overkomen: je hebt je mobiel laten vallen en ja, er zit een dikke barst in. Die tijd lijkt vanaf nu voorgoed voorbij te zien. Een Japanse universiteitsstudent ontdekte per ongeluk een zelfherstellend glas.

Zelfreparerend

Terwijl je eerder een nieuwe scherm – van zo'n €100 of meer – moest aanschaffen, kun je in de toekomst gewoon zelf je glazen scherm maken. De student gebruikte polymeer (een grote molecuul), dat volledig zelfreparerend zou zijn.

Wat je moet doen wanneer zo'n glasplaat lijkt te breken? Je hebt enkel een temperatuur van 21 graden Celsius nodig, om vervolgens een halve minuut zachtjes op de barstjes te drukken, zodat ze weer netjes in elkaar overvloeien.

Per ongeluk

Hoewel de student uit Japan lijm probeerde te maken van polymeer, zag hij dat bij de insnijdingen in het oppervlak, zag hij de uiteindes weer aan elkaar vastkleven. Het scherm werd gewoon weer zo sterk als voorheen! "Ik hoop dat het herstelbare glas een nieuw milieuvriendelijk materiaal wordt dat niet hoeft weggegooid te worden als het breekt", zei hij eerder tegen het Japanse NHK.

Lees ook: Het verwijderen van deze app verdubbelt je batterijduur

Bron: HLN, Beeld: iStock

Laatste nieuws