Medewerker Dr. Phil reageert op beschuldigingen verslaafden

Heftig!

Hoewel Dr. Phil erom bekend staat mensen juist te helpen, beweren voormalige gasten iets heel anders. Dr. Phil en zijn personeel zouden de gasten van de show – die toentertijd kampten met een verslaving – alcohol en drugs geven. Een medewerker van de tv-show, Martin Greenberg, reageerde hierop tegen E!.

Gelieg en verdraaiing

Hij vertelde tegen E! dat verslaafden bekend staan om hun gelieg en verdraaiing van gebeurtenissen. "Als de gasten risicogevallen waren toen ze bij ons aankwamen, dan waren ze dat daarvoor ook al", vertelt hij. "Het enige verschil is dat ze nu een stap dichterbij hulp zijn, hulp die ze meestal zelf niet kunnen betalen."

Verslaafd

Gisteren plaatste The Boston Globe en STAT echter iets heel anders over de show. Meerdere gasten deelden hun ervaringen met de show, waaronder Todd Herzog, die te gast was in 2013. De man vocht toentertijd tegen alcoholisme, maar beweert niet dronken te zijn geweest toen hij in de studio aankwam. Wel vond hij een fles wodka in zijn kleedkamer, die hij helemaal leegdronk. Vervolgens werd hem Xanax, een rustgevend medicijn, aangeboden om zijn zenuwen te kalmeren. Todd Herzog was vervolgens zo dronken, dat hij de set op werd gedragen en in een stoel werd getild tijdens de show.

Andere gasten vertelden dat ze een pijnlijke detox moesten ondergaan in hun hotelkamer, voordat de show werd opgenomen. In The Boston Globe wordt ook verteld dat een gast heroïne kocht, terwijl de medewerkers hier vanaf wisten. Een andere – toen zwangere – gast werd door een medewerker gefilmd toen ze op zoek ging naar een drugsdealer in Los Angeles. Dr. Phil, ook wel Phil McGraw, heeft voor alsnog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Lees ook: Dr. Phil maakt een comeback

Bron: STAT, Beeld: YouTube, Getty Images

Laatste nieuws