Met deze tips ben jij binnen no time van je kater af

Thank us later!

Lees ook

Zullen de wijn, cocktails, biertjes en andere alcoholische versnaperingen weer rijkelijk vloeien tijdens oud en nieuw? Grote kans dat je daardoor iets te diep in het glaasje zult kijken. Maar, no worries! Met deze 6 tips begin jij het nieuwe jaar toch nog fris en fruitig.

Binnen no time van je kater af

1. Slapen. Het klinkt zo simpel, maar het werkt volgens toxicoloog Frans Russel echt. "Het kan een dag duren voor je van de kater af bent. Als je een groot deel van die dag slaapt, ben je je hier niet van bewust. Ook krijgt je lichaam de kans om te herstellen. Rust en tijd om te herstellen zijn goed."

2. Drink cola. "Het kan hem zitten in het effect van suiker. Je bloedsuikerspiegel is verstoord door de giftige werking van het teveel aan alcohol dat je lichaam moet verwerken. Dat kun je met suikerhoudende dranken of voedsel enigszins aanvullen. Er zit ook wat coffeïne in cola, wat volgens studies iets lijkt te helpen. Dit effect zal echter niet heel groot zijn. Daarnaast zit er natuurlijk water in cola, waardoor je in elk geval je vochthuishouding weer beter op gang helpt", aldus Frank Russel.

3. Eet asperges. Deze groente zou perfect zijn om een kater tegen te gaan, dankzij de vele proteïnen en mineralen. Hoewel het nóg beter is om voor je uitgaat asperges te eten, kan het de dag erna ook geen kwaad.

4. Geroosterd brood met pindakaas. Een geroosterd broodje met pindakaas zou de magische combinatie zijn, blijkt uit onderzoek. Ook ideaal voor de dames die geen keukenprinses zijn, want deze snack is zo in elkaar geflanst.

5. Eet boerenkool. Boerenkool zit vol vitamines, bevat weinig calorieën en ontzettend veel vezels. Door die formule kan het je lichaam verzachten van de extreme hoofdpijn, misselijkheid en al het andere narigheid dat bij een kater komt kijken.

6. Sporten. Je moet er misschien niet aan denken als je uit je bed probeert te kruipen, maar naar de sportschool gaan of een rondje rennen kan wonderen doen. Het zou een energieboost voor je humeur zijn en het vele zweten zou ook goed zijn. Zorg er wel voor dat je genoeg water bij je hebt.

Lees ook: Dit drankje is naar verluidt net zo slecht als cocaïne

Bron: Telegraaf Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook