Dubbelleven: Schaamte

"Maar dan bedenk ik wat het alternatief is: Solliciteren tot ik een ons weeg? Doodongelukkig achter de kassa staan?".

Lees ook

Na een conflict met haar baas verloor Kirsten (37) haar baan. Uit nieuwsgierigheid belandde ze in de sexscene. Nu leidt ze een dubbelleven. Zodra haar kinderen naar school gaan, neemt ze plaats achter de webcam en laat ze mannen klaarkomen voor geld.

Frozen-rugzakje

Het was bijna 12 uur in de middag en ik wilde net aan mijn werkdag beginnen achter de webcam. Ik had een nieuw lingeriesetje aangetrokken en rode lippenstift opgedaan. En toen zag ik ineens het Frozen-rugzakje van mijn jongste staan. Shit, die is ze vanochtend vergeten mee te nemen! En haar lunchpakket zit erin. Maar ja, ik stond in mijn ondergoed en er kon elk moment een vaste klant inbellen. What to do? Snel schoot ik in een paar gympen en een lange jas en liep naar school. Het voelde enigszins ongemakkelijk. Kon iemand het op de een of andere manier zien? Keek die man me nou echt zo indringend aan? Of leek dat maar zo? Ik trok mijn jas voor de zekerheid iets strakker om me heen en veegde de knalrode lippenstift af met de rug van mijn hand. Het kleuterklasje van mijn jongste stond net in rijen van twee opgesteld om het schoolgebouw te verlaten. Ik zag het snoetje van mijn dochter opklaren toen ze me zag. Ik gaf haar snel het roze rugzakje. “Hier schat, je was je rugzak vergeten. Mama moet snel weer gaan, hoor! Werken…” Ik gaf haar een kus en de juf een glimlach en verliet snel het schoolplein weer. Thuis gooide ik mijn jas uit en verruilde de gympen voor hoge hakken en zette mijn laptop aan. Mijn vaste klant wachtte inderdaad al op me.

Speelafspraak

Dit is nog maar één voorbeeld van hoe totaal verschillend de twee werelden zijn waarin ik leef. Aan de ene kant ben ik een doodnormale, getrouwde vrouw en moeder. De klassenmoeder die regelmatig helpt op school en nooit te beroerd is klasgenootjes mee te nemen voor een speelafspraak. Ik ben de buurvrouw die vriendelijk haar buren begroet en altijd op de fiets ergens naartoe lijkt te gaan of vandaan lijkt te komen. Maar als ik op klaarlichte dag de gordijnen sluit en mijn laptop openklap ben ik de spannende sexy dame die onbekende mannen opwindt met spannende gesprekken en sexy stripteases.
De enige die weet dat ik geen thuisblijfmoeder ben, maar thuis ook geld verdien, is mijn man. Dat ik dit ooit aan iemand anders zou vertellen is ondenkbaar. Wat zouden mijn ouders wel niet zeggen? “Daar hebben we geen jaren collegegeld voor betaald!” Soms ben ik bang dat iemand erachter komt. De kans dat een klant me herkent acht ik vrij klein. Maar in gedachte zie ik mijn gepensioneerde vader soms opeens met de reservesleutel in de huiskamer staan, omdat hij de klopboor wil lenen. Ik noem maar iets. En dan sta ik natuurlijk net in compromitterende houding voorover gebogen voor de webcam… Ik denk dat hij getraumatiseerd zou zijn voor de rest van zijn gepensioneerde leven. En ik ook!

Fout

Het blijft een klein beetje fout voelen. Ook al weet ik dat ik niks illegaals of immoreels doe – hoewel sommigen daar anders over denken, maar goed. En toch, het is een groot geheim en ja, ik kan niet ontkennen dat ik me soms een beetje schaam als ik weer eens op het schoolplein sta, nadat ik nog geen vijf minuten daarvoor naakt voor de webcam een man naar zijn hoogtepunt heb gebracht…Maar dan bedenk ik wat het alternatief is: Solliciteren tot ik een ons weeg? Doodongelukkig achter de kassa staan? Nee, dan liever webcammodel zijn. Als ik dan later als oud vrouwtje achter de geraniums zit, kan ik terugdenken aan mijn wilde dagen. De dagen waarin ik menig man gelukkig heb gemaakt, al was het maar voor een uurtje. En dan zal ik glimlachen en denken: meid, wat een leven heb je achter de rug. Het was zo slecht nog niet.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook