Zoveel moet je per dag sparen als je miljonair wil worden

De loterij is dit jaar wéér niet op het goede adres gevallen: jouw adres. Helaas.

De loterij is dit jaar wéér niet op het goede adres gevallen: jouw adres. Helaas, maar als we financieel adviseur David Bach mogen geloven, is er nóg een manier om miljonair te worden: sparen. Als je dagelijks een vast bedrag opzij zet zou je ooit miljonair kunnen worden.

Geheim

David Bach legt uit dat je dagelijks een vast bedrag opzij moet leggen, hoe hoog dit bedrag is hangt af van je leeftijd: de twintigers hoeven maar €1.92 dagelijks te sparen, 25-jarige maar liefst €3,45 en de 30 jarigen €6,10. Niet geschoten is altijd mis, we kunnen deze bedragen best dagelijks missen en door dagelijks een vast bedrag te sparen leer je ook nog eens verstandig om te gaan met geld. Slapend rijk worden kan dus echt.

Binnen handbereik

Als je vervolgens het gespaarde geld investeert in iets waarbij je jaarlijks 12 procent rente ontvangt, dan zit je wel goed volgens David. Na al dat sparen is dan eindelijk de tijd van genieten aangebroken. Een huisje in Spanje om te overwinteren of een droomgarderobe ligt dan zeker binnen handbereik.

Lees ook: Mensen met déze naam worden hoogstwaarschijnlijk miljonair

Bron: Beau Monde, Beeld: iStock

Laatste nieuws