Rose Bertram: ‘Ik was bij Kim geweest op de avond van de overval’

Heftig...

Lees ook

Het gaat lekkerder dan ooit met model Rose Bertram (23). Ze schittert in grote campagnes van Marciano en Khloé Kardashians jeansmerk Good American. En ze verwacht in maart haar eerste kind met voetballer Gregory van der Wiel (29).

Veel modellen blijven tot vlak voor de bevalling sporten en strikt eten?
"Ik sport wel, maar op een heel laag niveau. Ik heb zo’n fitnesselastiek gekocht waarmee ik oefeningen doe, maar dat zijn er dan maar weinig – bijvoorbeeld 45 per been. De eerste weken na je bevalling is het sowieso niet goed om te trainen, maar daarna pak ik het weer op, want ik hou gewoon van sporten. En ik eet wat ik wil, al probeer ik nu wel te minderen met junkfood en wat gezondere keuzes te maken voor de baby."

Je bent een van de gezichten van de Good American-jeanslijn van Khloé Kardashian. Hoe was het om met haar te werken?
"Hartstikke leuk, Khloé is heel lief en down to earth. Op de set gedroeg ze zich helemaal niet als een ster. Ze was juist heel nederig, zo van: oh my god, moet ik met jou op de foto? We hebben nog steeds contact. Ze stuurde me laatst nog een berichtje: ‘Gefeliciteerd met de baby!"

Heb je de rest van de familie ook ontmoet?
"Ja. Kendall ken ik natuurlijk omdat ze ook in de modewereld werkt. En Kim heb ik inmiddels ook een paar keer ontmoet, ik ben ook een keer bij haar thuis geweest. Een vriendin van me is bevriend met Kim, dus tijdens de Fashion Week in Parijs in oktober vorig jaar hebben we in Kims appartement in Parijs afgesproken."

Toch niet in de week van de beruchte overval?
"Jawel, ik was bij Kim geweest op de avond van de overval. Ik heb daar nooit over gepraat in de media, maar nu je ernaar vraagt: ik was erbij toen haar zussen het bewuste telefoontje kregen dat Kim was overvallen. Eerder op de avond waren we bij Kim geweest en daarna ben ik uitgegaan met Kourtney, Kendall en vriendinnen. Toen ze werden gebeld, dachten we eerst nog dat het een grap was. Haar zussen moesten met spoed terug naar het appartement, en wij zijn gevolgd. In de auto hoorde ik dat Kim echt overvallen was. Ik weet dat veel mensen zeiden dat het een stunt was en dat ze het voor de media-aandacht had gedaan, maar dat is onzin. Ik heb van dichtbij gezien hoe heftig het allemaal was…"

Heb je Kim daarna nog gesproken?
"Niet op de avond zelf, want toen we daar aankwamen, was er zo veel politie dat het me beter leek om afstand te nemen. Ik was ook een beetje bang, want ze kende mij helemaal niet zo goed en ik was die avond als een van de laatsten in haar appartement geweest. Wat als de politie zou vragen: wie was dat meisje eigenlijk? Ik belde in paniek Greg en zei: ‘Straks denken ze nog dat ik er iets mee te maken heb.’ Uiteindelijk sprak ik Kim weer op de Good American-shoot en toen hebben we het er nog over gehad."

Het hele interview met Rose Betram lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Lees ook: Rose Bertram vertelt alles over zwangerschap

Laatste nieuws

Zie ook