Lieke van Lexmond: ‘Ik kies niet zomaar meer voor plastische chirurgie’

Lieke van Lexmond is terug op tv met ziekenhuisserie CMC en een nieuwe reeks Lelijke Eendjes. Met Grazia praat ze over plastische chirurgie, onzekerheden en #metoo.

Lieke van Lexmond is terug op tv met ziekenhuisserie CMC en een nieuwe reeks Lelijke Eendjes. Met Grazia praat ze over plastische chirurgie, onzekerheden en #metoo.

Lelijke eendjes

Twaalf nieuwe kandidaten die extreem onzeker zijn over hun uiterlijk gaat Lieke van Lexmond helpen in het nieuwe seizoen van Lelijke Eendjes. "Het blijft zo’n bijzonder programma om te maken, omdat je de levens van die mensen écht ziet veranderen; dat raakt mij na drie seizoenen nog steeds enorm", vertelt de presentatrice. Nu ze al die ingrepen van zo dichtbij heeft ervaren, is haar visie op plastische chirurgie wel veranderd. "Aan de ene kant denk ik: als je echt iets hebt, laat het vooral doen. Maar tegelijkertijd vind ik het nogal wat en denk ik nu voor mezelf: laat maar. Het is niet zomaar een ingreepje, je snijdt wel in een gezond lichaam en het is een hele operatie, waarbij je ook onder narcose gaat."

Natuurlijk heeft Lieke ook haar onzekerheden, vertelt ze. “Als ik bijvoorbeeld naar mijn borsten kijk, zijn die na twee zwangerschappen wel veranderd. Daar kun je dan heel erg mee zitten en denken: Moet ik daar iets aan laten doen? Maar nee, los van het feit dat ik geen siliconen wil, zou ik ook niet zomaar meer voor plastische chirurgie kiezen. Nu niet in ieder geval. Als je de tijd de ruimte geeft, merk je ook dat je lijf het zelf oppakt. Nu we zoveel maanden verder zijn, ziet het er allemaal alweer veel mooier uit.”

Times up

Hoe staat Lieke tegenover #TimesUp-beweging? "Ik geloof heel erg in gelijkheid, en denk dat als je je gaat focussen op de vrouwenkant, je juist onderscheid creëert. Ik wil helemaal niet in verschil tussen mannen en vrouwen denken, ik kijk liever naar de kwaliteiten van ieder mens op zich." Aanhakend op de #metoo-kwestie vervolgt ze: "In iedere branche komt het voor dat de verkeerde mensen de macht krijgen en hun positie misbruiken. Dat machtsmisbruik vind ik verschrikkelijk en die mensen mogen zeker gestraft worden. Maar er zit een groot verschil tussen aangerand of verkracht worden of op de werkvloer bij wijze van grap een tik op je billen krijgen. Dat moet gewoon kunnen, ik doe daar zelf ook aan mee."

Het hele interview met Lieke lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas, Beeld: ANP

Laatste nieuws