Dader moord Koen Everink veroordeeld tot achttien jaar cel

Mark de J. is schuldig aan moord met voorbedachte rade

Lees ook

Op 4 maart 2016 werd zakenman Koen Everink dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Maar liefst 24 messteken brachten hem om het leven terwijl zijn zesjarige dochtertje boven sliep. Er komt steeds meer boven water over de bizarre moord.

Al snel werd voormalig tenniscoach Mark de J. verdachte, omdat hij die avond voor het laatst bij Koen was om zijn gokschuld van tienduizenden euro's af te betalen. Tenminste, dat was de bedoeling.

"Hij riep au"

In de rechtbank verklaarde zijn 6-jarige dochtertje vandaag dat ze wakker werd van het gegil van haar vader. "Hij riep au. Dat duurde wel 100 seconden", zei ze verdrietig. De volgende ochtend trof ze haar vader pas beneden aan met veel bloed en een mes naast hem. Zij was degene die de buurman wist te alarmeren, die 112 belde.

Schuldig

De J. is altijd blijven ontkennen dat hij iets met de moord te maken heeft en dat werkt volgens de rechtbank strafverzwarend. Ook het feit dat hij wist dat Koens dochter in bed lag te slapen toen hij hem ombracht, heeft de rechter mee laten wegen in de strafmaat. Vandaag is Mark de J. veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. Hij is schuldig aan moord met voorbedachte rade.

Google

Er werd bekendgemaakt dat de moord al in 2015 gepland werd. De J. zou gegoogeld hebben naar de waarde van het horloge van Koen en zocht op de zoektermen 'fatale messteek' en 'plaats hart in lichaam'. Later werd er ook bloed van Koen in de auto van De J. gevonden.

Lees ook: Bizarre wending in zaak vastgeketende kinderen Turpin familie

Bron: Parool, RTL Nieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook